Imkerij BijDaan

Adres

Koningsweg 35 gebouw H-1
6818 TG Arnhem

Telefoon 055-3013893

Website Https://www.bijdaan.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Imkerij BijDaan. Een bijzonder bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in alles wat met bijen te maken heeft.

In eerste instantie begonnen als bestuivingimkerij. In 5 jaar tijd ging onze bijenstand van 30 naar nu nog steeds zo'n 450 bijenvolken die 20 weken per jaar verhuurd worden, en verder worden ingezet voor de productie van honing.Van je hobby je beroep maken, dat is wat Daan Ludwig gedaan heeft.Toen hij een jaar of 7 was, kwam hij via zijn buurman voor het eerst in aanraking met de wondere wereld van de bijen. Gaandeweg bracht die hem de basisbeginselen van het bijenhouden bij. Een fascinatie, die hij niet meer los heeft gelaten. Enkele jaren later hielp hij tijdens de weekenden en de schoolvakanties een profesionele imker, waarvan hij "echt" bijenhouden heeft geleerd. Door deze hobby steeds verder uit te bouwen, werd het aantal bijenvolken groter en kwam hij met vele andere imkers in aanraking. De basis voor "Imkerij BijDaan" was gelegd.

In de loop der tijd begon ook de verkoop van honing en imkersartikelen een belangrijke rol te spelen. In 2010 begonnen we voor het eerst met een fysieke vestiging in Apeldoorn, als kantoor- en werkruimte, maar ook met een winkelfunctie waar imkers terecht konden voor hun materialen. Rond 2012 werd begonnen met de online verkoop van imkermaterialen, hetgeen voor die tijd zeer vernieuwend was. 

De groei die dit veroorzaakte, leidde er geleidelijk toe dat het pand in Apeldoorn te klein werd. In 2016 diende zich aan de Delenseweg in Hoenderloo een perfecte nieuwe locatie aan waar inmiddels, afhankelijk van de seizoensdrukte, 4 tot 6 mensen werkzaam zijn met 'alles van, voor, en over bijen'.

Branche
Eten en drinken
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2010

Milieubeleid

Geen opgave

Onze partners