J. Boom

Adres

Huigbrouwerstraat 3
1811 BJ Alkmaar

Telefoon 0725120857

Website https://www.ouderwetsewinkel.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Wij verkopen vele honderden artikelen.

Onze insteek is dat we vooral nuttige dingen verkopen, die degelijk zijn, heel lang meegaan of te repareren zijn, waarbij voor zo ver als dat voor ons mogelijk en te overzien is, rekening gehouden wordt met de mensen die het maken en de impact op het milieu.

Dat betekent onder andere: zo min mogelijk artikelen alleen voor "de sier", die na verloop van tijd toch weggegooid worden. We hebben dan ook veel ouderwetse knowhow.

We weten dat veel van onze producten op een goede manier gemaakt worden, door mensen die we kennen.

We repareren heel veel, herbruiken eindeloos houten stelen die mensen meenemen. Groene zeep uit grootverpakkingen scheppen we zelf over in Nescafepotten, die door klanten gespaard worden en vervolgens teruggebracht om weer opnieuw te laten vullen. We splitsen opnieuw schommels en repareren ander kinderspeelgoed.

De klompen die wij verkopen worden in Nederland gefabriceerd. Het hout van de klompen (populierenhout) komt uit Nederland. Wordt speciaal aangeplant of gekocht bij leveranciers die dit populierenhout telen.

We verkopen sokken en ondergoed van bamboe. We betrekken dit rechtstreeks van de fabrikant. Voor bamboe geldt, maar dat hoef ik u niet te vertellen, dat er veel minder water nodig is dan voor katoen. Ook de werkomstandigheden zijn goed. Hierbij baseer ik mij op de gegevens van de fabrikant.

Ons borstelwerk is van kwalitatief hoogwaardige materialen, onder goede omstandigheden.  Waarvoor geen dieren worden gedood, geen bossen worden leeggeplunderd.

Onze kunststof borstels zijn van zeer hoogwaardig materiaal, wat vele jaren meegaat. Maar wat ook gebruikt kan worden in instellingen en voedingsmiddelenomgeving omdat het uitkookbaar is.

Mensen met beperkingen breien voor ons sokjes en sokken en verdienen daarmee geld. Het geeft hen altijd veel vreugde als ze zien dat hun product gewaardeerd en verkocht wordt. Desgewenst stoppen en mazen we de sokken. De stopwol wordt er ook bijgeleverd.

Touw en lont wordt verkocht per meter, zodat het nooit nodig is meer te kopen dan je nodig hebt.

Zo hebben we in de loop der tijd talloze initiatieven ontwikkeld.

Er is ook altijd een spanningsveld tussen wat je zou willen en het feit dat er verdiend moet worden als je wilt blijven bestaan. En we bestaan inmiddels al geruime tijd. Sinds 1942 op de huidige plek.

Branche
Winkels
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

1835

Milieubeleid

Geen opgave

Onze partners