Kaaiman Reizen

Adres

Ceintuurbaan Noord 129 C
9301 NT Roden

Telefoon 0502340434

Website https://kaaimanreizen.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Ben jij op zoek naar een reisbureau voor groepsreis jongvolwassenen? Met Kaaiman Reizen ben je verzekerd van avontuurlijke, actieve groepsreizen. We bieden verschillende groepsreizen in Europa aan, zoals een rondreis door Slovenië, een groepsreis door IJsland of een groepsreis door Noorwegen. Ook voor reizen met een thema, zoals wintersport groepsreizen kun je bij ons terecht. In kleine groepjes gaan we buiten de gebaande paden en vermijden we het massatoerisme. Wacht niet langer en boek jouw volgende avontuur bij Kaaiman Reizen!

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2015

Milieubeleid

Genieten van de natuur is een essentieel onderdeel van elke Kaaimanreis. Wij geloven dat je door avontuurlijke reizen te maken meer respect en waardering krijgt voor de wereld waar we op leven.

Helaas hebben diezelfde reizen een keerzijde...

Om te kunnen genieten van de natuur in een ver land stoot je een bizarre hoeveelheid broeikasgassen uit. Dit zorgt er (ironisch genoeg) voor dat de natuur waar we de wereld voor afreizen, straks niet meer kan bestaan. Dit is een dilemma wat ons de afgelopen jaren erg bezig heeft gehouden.

We doen er alles aan om onze reizen zo duurzaam mogelijk te maken:

  • We slapen in tenten en verblijven op campings.
  • Grote afstanden leggen we af met treinen en boten in plaats van vliegtuigen
  • Als we vliegen, vliegen we alleen met directe vluchten.

Hierdoor is onze 'reisfootprint' een fractie van die van een standaard reis, maar soms ontkom je niet aan een flinke uitstoot. Zelfs WIJ vinden het iets te avontuurlijk om de Atlantische Oceaan over te zwemmen in plaats van te vliegen...

Samen pakken we het dilemma aan! Zo compenseren we alle CO2-uitstoot die onze reizen veroorzaken. Niet een deel. Alles. Dit doen we door de footprint van de reizen nauwkeurig te berekenen. Vervolgens  investeren we in gecertificeerde en geverifieerde klimaatontwikkelingsprojecten. Met het geld zorgen zij ervoor dat onze uitstoot wordt gecompenseerd. 

Om de uitstoot van onze reizen te berekenen en te compenseren hebben we Native ingeschakeld.

Native ondersteunt bedrijven om meer klimaatactie te ondernemen door te investeren in klimaatontwikkelingsprojecten. De afgelopen 20 jaar hebben ze wereldwijd meer dan 80 projecten gebouwd, geverifieerd en gecertificeerd op het gebied van koolstofverwijdering en -opslag, waterfiltratie, regeneratieve landbouw, methaan afvang en hernieuwbare energie. Daarmee verminderen ze emissies, versterken ze toeleveringsketens, verbeteren ze het levensonderhoud, de gezondheid en het welzijn van lokale gemeenschappen en beschermen en versterken ze de biodiversiteit.

Onze partners