Kerstpakketten-Thuisbezorgd.nl

Adres

Withagenweg 25
7384 SB Wilp

Telefoon 085 060 9500

Website https://kerstpakketten-thuisbezorgd.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Met kerstpakketten voedselverspilling tegengaan

Kerst staat gelijk aan veel en lekker eten. Veel voedingsmiddelen belanden echter in de vuilnisbak of worden niet meer aangeboden omdat ze niet aan de eisen van de retail voldoen. Om voedselverspilling tegen te gaan, kunnen ondernemers bij de webshop Kerstpakketten-Thuisbezorgd.nl een NO WASTE kerstpakket bestellen. In dit verrassingspakket zitten producten die korter op de houdbaarheidsdatum zitten of een drukfout op de verpakking bevatten en zodoende regulier niet meer aangeboden worden. De producten zijn echter nog kwalitatief uitstekend te consumeren in de kerstperiode en worden zoveel mogelijk geleverd via lokale leveranciers. 

Deze verrassingspakketten kosten 30 euro, waarvan de helft rechtstreeks aan de Voedselbank wordt gedoneerd, net als de producten die uiteindelijk niet in de kerstpakketten belanden. Als bijzondere toevoeging aan dit pakket, stelt Kerstpaketten-Thuisbezorgd.nl in samenwerking met uitgeverij Keff & Dessing van Floortje Dessing, het boek ‘Eerlijk eten’ tegen een gereduceerd tarief beschikbaar, omdat ook zij pleit voor een zuinigere maatschappij met minder voedselverspilling. Dit boek staat boordevol heerlijke, gezonde Fairtrade recepten en is een initiatief van Max Havelaar.

Ultieme kerstgedachte

Initiatiefnemer Jasper van Roon: ,,Ik erger me eigenlijk al mijn hele leven aan kerstpakketten waarin producten zitten die je over twee jaar uit de kast haalt en alsnog weggooit, omdat je er eigenlijk niets mee kunt of het jouw smaak niet is. Met ons initiatief hopen we bewustwording te creëren. Het is voor iedere ondernemer en werknemer in Nederland goed om stil te staan bij voedselverspilling en bij de mensen die het minder hebben door de crisis die we dit bewogen jaar met zijn allen doorgaan. Armoede ondersteunen in de kerstperiode is toch wel de ultieme kerstgedachte. De afgelopen jaren hebben we al meerde acties opgezet met de Voedselbank en als we ergens respect voor hebben gekregen is het hoe professioneel deze organisatie draait. Daar zou menig bedrijf een voorbeeld aan kunnen nemen.’’

Onze doelstelling? De markt van Kerstpakketten 300 miljoen groot (circa 7 miljoen pakketten). Als we dit jaar 1% kunnen motiveren om een No Waste pakket te kopen, doneren we een miljoen euro netto aan de Voedselbanken en bereiken we 70.000 gezinnen met onze boodschap. Een droom maar tegelijkertijd haalbaar.

Branche
Eten en drinken
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2020

Milieubeleid

Geen opgave

Onze partners