Kiemfabriek

Adres

Peerdewask 7
9951 JV Winsum

Telefoon 0624546156

Website http://www.kiemfabriek.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Groei door verandering

Kiemfabriek begeleidt bedrijven bij hun marketingstrategie én de interne organisatie daarvan.

Omdat digitalisering van media en marketing een hoop kansen met zich meebrengt die veel organisaties nog onvoldoende benutten. Omdat de loyaliteit van de consument verschuift naar merken die ook sociale en duurzame waarden centraal stellen in hun businessmodel. En omdat échte oplossingen vaak niet in een campagne zitten, maar in een verandering van denken, werken en organisatie.

Digitalisering
De wereld om organisaties heen is snel aan het veranderen. Communicatie tussen mensen en merken gaat steeds meer een-op-een en digitaal. Digitalisering biedt veel kansen voor de bedrijfsvoering, al is het vaak lastig de juiste kansen te herkennen en te grijpen.

Waarde toevoegen
Consumenten stellen hogere eisen aan de bedrijven en kiezen steeds vaker voor bedrijven die naast een goed product voor een goede prijs ook duurzaamheid of sociale waarden opnemen in hun bedrijfsvoering. Andersom zijn er ook steeds meer bedrijven die worden opgericht met het doel het oplossen van een sociaal of maatschappelijk probleem, maar worstelen met het bereiken van de juiste doelgroep en groei om impact te maken.

Veranderen
Die veranderingen zorgen ervoor dat bedrijven andere wegen moeten bewandelen om hun merk te bouwen en onder de aandacht te krijgen van de juiste doelgroepen. Naast een verschuiving in middelen naar nieuwe kanalen en een nieuwe invulling van de bestaande kanalen, betekent dat ook vaak een andere inrichting van de organisatie of andere manieren van intern samenwerken. Kiemfabriek begeleidt organisaties bij de veranderingen die nodig zijn om daarvan te profiteren.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2016

Milieubeleid

Ook mijn bedrijf heeft effect op het klimaat, de biodiversiteit en het welzijn van andere mensen. De negatieve impact wil ik zo klein mogelijk maken en daarom streef ik ernaar klimaatneutraal te werken. Misschien ben ik wel de eerste klimaatneutrale marketeer van Nederland. Doe je zaken met mij, dan kun je dus klimaatneutraal zaken doen.

Hoe ik Kiemfabriek klimaatneutraal maak

 • Werken vanuit huis. Dat bespaart dagelijks forensen en dus veel uitstoot.
 • Alleen échte Nederlandse groene stroom, voor een groot deel van eigen zonnepanelen aangevuld met regionale groene stroom en bosgecompenseerd gas van energiebedrijf zonder winstoogmerk Noordelijk Lokaal Duurzaam.
 • Klanten bezoek ik als het nodig is, als het niet nodig is communiceren we per mail, telefoon, chat of hangout.
 • Reizen doe ik waar mogelijk met het OV en waar nodig met de auto. In beide gevallen compenseer ik de uitstoot door de aanplant van bomen.
 • De Chromebook waarop ik werk is voorzien van het Energy Star keurmerk en is TCO certified
 • Mijn bankzaken regel ik modern en groen bij de Triodos Bank en mijn website host ik groen bij Greenhost.
 • Adviezen, plannen en facturen verspreid ik digitaal. Printen doe ik zelden, maar als ik print gebruik ik ongebleekt gerecycled papier en visitekaartjes heb ik niet.
 • Ik bel met een Fairphone; de eerste conflictvrije smartphone

Co2 meting en klimaatcompensatie

 • Mijn klimaatbijdrage rekenen ik zo nauwkeurig als mogelijk uit om meer inzicht te krijgen in hoe groot de impact is en hoe ik die het beste kan beïnvloeden. Zie het klimaatimpact jaarverslag hieronder.
 • CO2-uitstoot die ik niet zelf kan voorkomen compenseer ik met aankoop en bescherming van bomen middels klimaatcompensatie.

Waar ik nog aan werk binnen mijn MVO-beleid

 • De aankomende jaren verwacht ik dat de markt voor goede betaalbare elektrische auto’s van de grond komt zodat ik over kan stappen op elektrisch rijden.
 • Op termijn wil ik een simpele en laagdrempelige manier om uitstoot per klant inzichtelijk te maken, zodat die inzicht heeft in de true cost en we samen kunnen kijken of er winst te behalen is.

Van klimaatneutraal naar klimaatpositief

 • Uiteindelijk wil ik niet alleen klimaatneutraal werken, maar daadwerkelijk positief bijdragen. Daarom werk ik graag voor organisaties die meer toevoegen aan de wereld dan alleen aandeelhouderswaarde. Door die bedrijven te helpen veranderen en groeien, kan ik ze helpen sociale of maatschappelijke impact te maken.

Twitter @remivanbeekum

Onze partners