Kingspan Geisoleerde Panelen

Adres

Lingewei 8
4004 LL Tiel

Telefoon 0344-675250

Website http://www.kingspanpanelen.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

De Kingspan Group plc werd in 1972 in Ierland opgericht als klein familiebedrijf dat zich bezighield met het fabriceren van metalen gevelbekleding en gewalste constructieprofielen. In 1977 introduceerde het bedrijf haar eerste geïsoleerde sandwichpaneel; sinds begin jaren '80 is Kingspan actief op de Nederlandse markt. 

Kingspan kan dankzij de modernste faciliteiten en technieken uitgekiende paneelsystemen produceren. In vergelijking met conventionele, op de bouwplaats samengestelde dak- en gevelsystemen, bieden deze prefab bouwelementen een groot aantal voordelen.

Een groot voordeel van fabrieksmatig geproduceerde prefab bouwelementen is de betrouwbaarheid met betrekking tot warmte-isolatie, een eigenschap die 100% kan worden gegarandeerd. Hierdoor worden de problemen van inwendige condensatie en koudebruggen binnen de spouw opgelost en wordt langdurige thermische betrouwbaarheid verzekerd.

Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1972

Milieubeleid

Kingspan is in de bouwsector jarenlang voortrekker geweest op het gebied van duurzaamheid en duurzaam bouwen. Deze betrokkenheid in de bouwsector heeft zich onder andere getoond door actieve deelname aan verschillende evenementen en deelnames of nabije betrokkenheid in kenniscentra en -platforms zoals bijvoorbeeld de DGBC. 

Naast het delen van deze kennis in de bouwketen zijn de afgelopen 10 jaar intern de volgende stappen gezet:

  • BRE product lifecycle analyses
  • End-of-life product management
  • Training van montagebedrijven
  • Verlaging van CO2 uitstoot bij productie, transport en in overige bedrijfsvoering
  • Energiemanagement inclusief micro-productie en de mogelijkheid tot het maken van energiemodellen van gebouwontwerpen
  • Verantwoordelijk gebruik van resources
  • Recycling van panelen en productieafval waardoor op locatie in Holywell geen restafval meer wordt geproduceerd
  • Bieden van uitgebreide ondersteuning aan architecten en ontwerpbureau's om een duurzaam gebouwontwerp te creëeren
  • Jaarlijkse duurzaamheidsrapportage conform GRI richtlijnen

Het streven naar duurzaamheid in al onze producten en activiteiten in onze zakelijke en persoonlijke verantwoordelijkheid. Kingspan stelt zich ten doel om best practices op het gebied van duurzaamheid te adopteren en toe te passen. Milieu-, sociale en economische parameters worden daarom volledig geïntegreerd in onze producten en dienstverlening.  

Kingspan is zeer toegewijd en steeds volledig betrokken bij de implementatie van haar duurzaamheidsbeleid. Dit beleid vormt een raamwerk voor al onze activiteiten, productontwerp, diensten en beslissingen en beoogt de betrokkenheid van de complete organisatie. 

Ons beleid en visie kunt u teruglezen op onze website: www.kingspanpanels.nl.

Milieukeurmerken

Twitter @KingspanPanelen

Onze partners