Kiwa Nederland B.V.

Adres

Sir Winston Churchilllaan 273
2288 EA Rijswijk

Telefoon +31 88 998 4670

Website https://www.kiwa.com/nl/nl/themas/duurzaam-ondernemen-in-nederland/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Kiwa is een onafhankelijk wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van Testen, Inspectie en Certificering (TIC). Kiwa’s kernactiviteiten worden ondersteund en versterkt door (strikt gescheiden) trainingen, consultancy en dataservices. Met onze TIC en aangrenzende diensten, creëert Kiwa vertrouwen in de producten, diensten, processen, (management) systemen en medewerkers van haar klanten. 

Wij zijn actief in een breed scala aan marktsegmenten, variërend van drinkwater en (duurzame) energie, bouw en gezondheidszorg, voeding, veevoer & boerderijen, en medisch & farmaceutisch. Kiwa heeft klanten in de productie- en procesindustrie, (zakelijke) dienstverlening, publieke en particuliere voorzieningen, overheden en internationale instellingen. Kiwa heeft meer dan 4.700 medewerkers in dienst in meer dan 40 landen in Europa, Azië-Pacific en Latijns-Amerika. Samen genereren we een jaarlijkse omzet van meer dan 500 miljoen euro. 

We testen bouwconstructies en -materialen en zijn al tientallen jaren dé certificeringspartner in de bouwsector. Met onze test-, inspectie- en certificeringsdiensten bespaart u kosten, voldoet u aan alle (duurzame) regels en voorkomt u claims. Of het daarbij nu gaat om keurmerken op basis van Nederlandse beoordelingsrichtlijnen, CE-markering of KOMO-certificaten. 

Enkele diensten die Kiwa biedt 

Environmental Product Declaration (EPD) 

De milieuproductverklaring – EPD – biedt ecologische criteria voor het beoordelen van de duurzaamheid van gebouwen voor groene gebouwen, met een concurrentievoordeel. Met dit Kiwa certificaat kan een producent aantonen dat hij het opstellen van EPD’s en het inrichten van productieprocessen en ondersteunende processen beheerst op een wijze dat geborgd is dat de milieu-impact van een uiteindelijke door hem geleverde product in overeenstemming is met de EPD van dat product. Lees meer over de voordelen van het hebben van de EPD op onze website.  

MilieuPrestatie Gebouw (MPG) 

Met het Kiwa Certificaat-MPG tonen organisaties aan dat zij voldoen aan de eisen gesteld in deze BRL en de bepalingsmethode. De MilieuPrestatie Gebouwen en GWW-werken is bij elke aanvraag voor een omgevingsvergunning verplicht. Deze beoordelingsrichtlijn is bedoeld voor organisaties en personen die MPG-berekeningen uitvoeren voor gebouwen met gebruikmaking van rekeninstrumenten zoals DuboCal, GreenCalc en Breeam. Voor meer informatie, bezoek onze website. 

Prestatieladder Circulair 

Organisaties die het MVO Prestatieladder Circulair certificaat hebben, profileren zich ten aanzien van afnemers en opdrachtgevers. Het certificaat toont aan dat organisaties doelgericht werken aan het terugdringen van overmatig gebruik van grondstoffen. Zo wordt voldaan aan de leidende principes van circulair ondernemen op basis van zeven thema’s, vindt ze op onze website. 

GSE System 

Er is een groeiende vraag vanuit de overheid om duurzaamheid meetbaar en inzichtelijk te maken op een objectieve wijze. Het GSE® System (Global Sustainable Enterprise System) met het bijbehorende certificaat voorziet hierin. Hiermee toont aan dat u een bijdrage levert aan de circulaire economie. Het systeem omvat alle facetten van duurzaamheid en circulaire economie en is gebaseerd op internationale normen. Bekijk alle voordelen op onze website.

Werknemers

meer dan 250

Oprichtingsjaar

1948

Milieubeleid

De vraag naar grondstoffen neemt wereldwijd toe. Ondertussen worden diezelfde grondstoffen steeds schaarser. Dit vraagt om een transitie naar een manier van werken en leven zonder onze natuurlijke hulpbronnen uit te putten, de leefomgeving te vervuilen en ecosystemen aan te tasten. Het einddoel: een circulaire economie in 2050.

Kiwa is een bedrijf dat opereert in het hart van de samenleving. Een samenleving die we willen verbeteren en duurzaam ontwikkelen, zowel globaal als lokaal, in het belang van iedereen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, of MVO, behoort tot de kern van Kiwa. Onze kwaliteitsverklaringen, testen en inspecties maken de wereld een beetje veiliger, duurzamer en van betere kwaliteit. Tegelijkertijd ontwikkelen we onszelf en ons bedrijf duurzaam over landsgrenzen heen.

Duurzaam ondernemen start bij onszelf. Daarom is onze ambitie onder meer dat we per 2022 onze CO2-voetafdruk per medewerker met 20% hebben gereduceerd (ten opzichte van 2017), ons energieverbruik voor gebouwen en mobiliteit per jaar met 1% verminderen, groene stroom afnemen in vier landen meer dan in 2017, 75% van de auto's in onze leasevloot beschikken over energielabel A of B, en minstens 5% minder zakenreizen maken. Zo blijft MVO alle Kiwa-bedrijven wereldwijd verbinden.

Twitter @Kiwa_global

Onze partners