Koninklijke van Gorcum BV

Adres

Oostersingel 11
9401 JX Assen

Telefoon 0592-379555

Website http://www.vangorcum.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Bij uitgeverij Koninklijke Van Gorcum ontwikkelen wij informatie voor Onderwijs, Sociaal domein en Cultuur & Historie. Digitale producten, boeken of tijdschriften; samen met onze waardevolle auteurs, partners en leveranciers zorgen wij ervoor dat de content in de best passende vorm wordt uitgegeven.

Onze uitgeefteams staan middenin de markt en kunnen u op alle gebieden in het uitgeeftraject adviseren. We hebben plezier in ons werk en daar willen we onze klanten en leveranciers in meenemen. Dat biedt een belangrijke basis voor mooie producten en succesvolle samenwerkingen.

Geworteld in Drenthe, gevestigd in Assen

Onze historie gaat terug tot 1800. Claas van Gorcum begon toen in Sneek als drukker en boekverkoper. In 1816 vertrok hij naar Assen om daar op verzoek van Gouverneur Hofstede provinciaal drukker te worden. Hij behield het recht van eigen producties en uitgaven. Ruim 200 jaar later is Assen nog steeds onze thuisbasis en zijn we diepgeworteld in Drenthe. In 2000 werd ons bij het 200-jarig jubileum het predicaat ‘Koninklijk’ verleend. Iets waarop we tot op de dag van vandaag erg trots zijn! In 2014 namen we afscheid van onze eigen drukkerij en is Koninklijke Van Gorcum alleen nog een uitgeverij. Vanuit een mooi historisch pand aan de Oostersingel maken we met veel plezier de beste producten voor onze klanten.

Missie

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum faciliteert studenten en professionals in het Onderwijs en het Sociaal Domein met excellente multimediale content, in een leven lang leren. Onze regionale uitgaven vertellen het verhaal van Drenthe.

Visie

Wij willen een bijdrage leveren aan de kwaliteit van (aankomende) professionals in sociaal domein en onderwijs. Dat doen we door onze doelgroep en hun uitdagingen goed te kennen. Samen zoeken we naar mogelijkheden om hen te ondersteunen in hun behoefte opdat zij zo goed mogelijk in staat blijven hun belangrijke werk in de samenleving uit te voeren.

We staan midden in de samenleving en zijn betrokken bij onze (leef)omgeving. We houden van Drenthe en het Noorden en laten anderen delen in die liefde door onze regionale publicaties. We richten onze bedrijfsprocessen duurzaam in en hebben oog voor het milieu.

Branche
Grafimedia
Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1800

Milieubeleid

Geen opgave

Twitter @vangorcum

Onze partners