Kooi Camerabewaking

Adres

Zonnedauw 10
9202 PA Drachten

Telefoon 088 247 5610

Website https://247kooi.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Kooi is koploper op het gebied van mobiele en tijdelijke camerabewaking voor bedrijven. Wij bieden verschillende innovatieve oplossingen die uw locatie op afstand beschermen tegen ongewenste situaties. We zijn internationaal actief als beveiligingsbedrijf, met twee oplossingen: de UFO (Unit For Observation) en de RED (Rising Early Detection). 

Onze mobiele camerabewaking biedt bescherming voor verschillende sectoren. De cameramast beschikt over de technologie waarmee indringers snel afgeschrikt kunnen worden. De mast heeft een ingebouwd alarm, luidspreker en licht, die door de centralisten van de alarmcentrale geactiveerd kunnen worden. Dit gebeurt vanuit het Kooi Alarm Center. Over het algemeen is dit voldoende om ongenode gasten te verdrijven, maar mocht dit niet werken dan schakelen wij de politie in. Het systeem wordt onder andere gebruikt voor bouwplaatsbeveiliging., maar het kan ook ingezet worden voor andere locaties, zoals windmolenparken of zonneparken. 

Bent u de eigenaar van een locatie met een groot risico op brand- en broeigevaar. Dan is de RED de oplossing voor brand- en broeidetectie. De mast beschikt over een thermometrische camera, die continu de temperatuur op uw locatie meet. Wanneer u een abnormale stijging waarneemt, zal het systeem dit melden aan de centralisten van de meldkamer. Wanneer de situatie het vereist, zal het afgesproken protocol in werking gezet worden.

Wilt u meer weten over de verschillende toepassingen? Neem contact op met onze medewerkers en vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!

Werknemers

25 tot 250

Milieubeleid

Elke dag levert Kooi een bijdrage aan de voortgang van de bouw van een (duurzame) toekomst. Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vormen een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van Kooi.

Dit is terug te zien in onze innovaties en producten en aandacht voor medewerkers en maatschappij. Daarnaast is Kooi bezig met certificering voor de CO2 prestatieladder. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid binnen Kooi.

Producten

Bij de ontwikkeling van onze producten houden wij rekening met de CO2 uitstoot. Al onze producten kunnen aangesloten worden op krachtstroom en hebben een laag energieverbruik. Als op locatie geen krachtstroom aanwezig is, levert Kooi duurzame energievoorziening. Het beste voorbeeld hiervan is de Solar Power Unit, een stroomvoorziening die volledig op zonne-energie draait.

Duurzame inzetbaarheid medewerkers

Kooi staat voor een positieve werkcultuur. Er is volop aandacht voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Ontwikkeling staat centraal. Met de eigen Kooi Academy maken wij het mogelijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Daarnaast stimuleert Kooi het volgen van cursussen en opleidingen.

CO2 – ladder

Kooi is hard bezig om in het voorjaar van 2022 het certificaat voor de CO2-prestatieladder te behalen. Hiermee brengen wij onze CO2-voetafdruk in beeld en bepalen wij vervolgens onze doelstellingen om deze CO2 te reduceren. We versterken hierbij ons imago als duurzame, betrouwbare leverancier. In ons werkende CO2-managementsysteem leggen wij de ambities voor reductie met name neer bij de verduurzaming van ons wagenpark, onze huisvesting en de verduurzaming van de stroomaansluiting op de projectlocaties. Wij communiceren transparant over onze prestaties. Hierbij delen wij structureel in- en extern onze CO2-footprint en de reductiedoelstellingen.

Huisvesting

Kooi zorgt voor een zo duurzaam mogelijke huisvesting. Bij het openen van nieuwe kantoren wordt gezocht naar locaties die staan voor een duurzame toekomst. In Frankrijk (Lanester) bouwde Kooi een nieuw, volledig duurzaam pand. Bij de bouw is gelet op de materiaalkeuze en is gekozen voor duurzame oplossingen voor de energievoorziening.

Maatschappelijke betrokkenheid

Kooi voelt zich betrokken bij de eigen leefomgeving. Door middel van sponsoring worden regelmatig initiatieven en goede doelen in de omgeving gesteund. Oprichter Pieter Kooi zegt hierover: “We zijn onze omgeving dankbaar dat wij in de jaren dat we bestaan zo hebben kunnen groeien en realiseren ons dat er ook mensen zijn die zich in een veel minder gelukkige positie bevinden. Daarom doen we graag iets terug voor de omgeving.”

Duurzame Innovaties

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten houdt Kooi rekening met duurzaamheid. Zo ontwikkelde Kooi de UFO GO. Een camerasysteem dat volledig zelfvoorzienend draait op zonnepanelen. Door het kleine energieverbruik kan de UFO GO jaarrond in het veld staan.

Onze partners