Laladoo

Adres

Cruquiusweg 7
2102 LS Heemstede

Telefoon 070 450 00 51

Website http://laladoo.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Laladoo produceert babykleding en wil graag een veilige wereld voor onze babies nu en in de toekomst. Daarom gaan we verder dan bio katoen en gebruiken we in het gehele productieproces geen schadelijke en giftige middelen. Ontworpen door een designer en geproduceerd in Duitsland. Dus gegarandeerd non toxic en non allergic in Dutch Design voor de allermooiste babies van de hele wereld. Laladoo. Een kraamcadeau met een verhaal.

Steeds vaker lees je berichten in de krant over het gebruik van giftige stoffen in (baby)kleding en speelgoed. Vaak is het de basisstof waar door het bleken etc die giftige stoffen nog inzitten. Maar ook kunnen het de etiketten, stiksels, de bedrukkingen of de kleurstoffen zijn die niet helemaal deugen. Bij Laladoo maken we ons daar behoorlijk druk over. Ook omdat er veel merken zijn die claimen gezond te zijn maar dat niet volledig zijn. Biokatoen uit Turkije en katoen die GOTS is goedgekeurd, is een goede start maar Laladoo gaat verder. Want bij bijvoorbeeld het veredelen en het kleuren van de katoen worden er nog heel veel chemische en voor de mens en milieu giftige middelen gebruikt. Middelen die niet allemaal uitgewassen kunnen worden. Natuurlijk wil je baby’s daar zoveel als mogelijk van vrijwaren. Want zij zijn het meest kwetsbaar, ze moeten zich nog helemaal ontwikkelen, hun huid is nog dun. En kunnen hier ook het meeste last van krijgen.

Het zoveelste bericht in de media over giftige babyspullen, was de aanleiding om met Laladoo te starten. Het stond vanaf het begin bij ons voorop dat Laladoo zo mooi en goed moet zijn dat je het net zo graag weggeeft als dat je het krijgt. Een kraamcadeau waar niet alleen het milieu, maar ook de ouders en de baby’s.

Branche
Winkels
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2008

Milieubeleid

Wij vinden dat baby's het allerbeste verdienen. En we kunnen ons niet voorstellen dat iemand daar anders over denkt. Daarom zijn wij in onze zoektocht verder gegaan dan Biokatoen. We kwamen in contact met Trigema in Duitsland. De biokatoen komt uit Turkije en is GOTS goedgekeurd. Samen met de universiteit van Hamburg en EPEA hebben zij een procédé ontwikkeld waarbij ook bij de veredeling, kleuren etc geen giftige en chemische middelen worden gebruikt. Deze stof en dit procédé gebruiken wij ook voor Laladoo. Alles volgens het cradle to cradle principe. Alles is dan ook gecertifceerd door EPEA.

Maar natuurlijk moeten de speeltjes en kleertjes er ook heel mooi uitzien. Voor de mooiste baby's van de hele wereld. Dus hebben we een ontwerper gevraagd om Laladoo volgens onze principes te ontwerpen functioneel en mooi. Dutch Design 100% veilig.

Niet alleen de katoen, stiksels, etiketten, kleurstoffen zijn van natuurlijk en 100% afbreekbaar materiaal. Laladoo gaat ook hier verder. We streven ernaar om het totale bedrijfsproces zo duurzaam als mogelijk in te richten. Wat je ook kunt zien in onze kringloop. Bovendien wordt Laladoo in Duitsland geproduceerd.

You get what you give, zeggen de Engelsen zo mooi. En daar zijn we het helemaal mee eens. Daarom is alles wat je bij Laladoo koopt een feest om te geven. Alle Laladoo producten worden verpakt in een bijzondere beker die is gemaakt van maïs en dus na gebruik in de biobak kan. Maar niet nadat je deze beker hebt gebruikt als kasje voor een extra verassing in deze beker namelijk een growie. Een hartje met daarin bloemzaadjes die je of in je tuin kunt zetten of in deze beker als je die gebruikt als kasje. Na een tijdje hebt u dan prachtige zonnebloemen. Laladoo een feest om te geven en te krijgen, met een goed verhaal.

Milieukeurmerken

Onze partners