LECO energie

Adres

Slusleane 3
8408 CB Lippenhuizen

Telefoon 06-54936859

Website http://www.leco-energie.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Lokale Energie Coöperatie Opsterland ( LECO energie ) is een bedrijf dat in 2013 is opgericht met als doel de Opsterlandse energiegebruikers duurzaam opgewekte stroom en CO2 gecompenseerd gas te leveren tegen aantrekkelijke tarieven.

De energie die wij leveren is 100 % groen en betrekken wij van Energie vanOns. Een zekerheid voor u, opdat u altijd gegarandeerd minder voor uw groene energie betaalt.

Wij investeren in projecten om in Opsterland energie te produceren. Die energie zal via LECO in Opsterland worden geleverd. Streven is dat Opsterland uiteindelijk zelfvoorzienend zal worden.

In de begintijd van LECO energie zijn informatiebijeenkomsten voor alle dorpen in Opsterland gehouden.
Uit een enquête is gebleken dat de inwoners/huishoudens de voorkeur geven aan het plaatsen van zonnepanelen en het verkopen van groene stroom en gas. Daar is LECO mee aan de slag gegaan.

Dat wil echter niet zeggen dat andere zich voordoende ontwikkelingen niet onze belangstelling hebben. Daarbij valt te denken aan:

  • vervangende voorzieningen om van het “gas” te kunnen komen.
  • Isolatie, eventueel in combinatie met warmtepompen
  • LED-verlichting (Dit is overigens de eerste besparing van energiekosten).

LECO heeft actie gevoerd om zonnepanelen op daken te leggen. In de meeste gevallen is daarvoor geen bouwvergunning nodig. Wel noodzakelijk bij monumenten en zonnepanelen op de grond. Hierbij is samengewerkt met het bestuur van de bedrijvenorganisaties om tot een actieve benadering te komen bij eigenaren van bedrijven grotere daken.

LECO energie ontzorgt de bedrijven van alle administratieve rompslomp. Zoals:

  • sterkteberekeningen,
  • aanvraag van subsidie,
  • maken van legplannen voor pv installaties,
  • aannemingsovereenkomsten sluiten met installatiebedrijven en, niet onbelangrijk,
  • de financiering.

De eigendom van de installaties komt meestal bij LECO te liggen.

In 2017 zijn subsidiebeschikkingen ontvangen voor het plaatsen van ruim 8.000 zonnepanelen. De zgn. SDE subsidie geldt voor een periode van 15 jaar.

De voorbereidende werkzaamheden om tot uitvoeringsplannen te komen worden uitgevoerd door vrijwilligers en meestal bestuursleden. Er wordt aan deze vrijwilligers en bestuursleden geen vergoeding en ook geen onkosten vergoeding uitbetaald.

In de directe omgeving van Opsterland en omstreken zijn 5 tot 6 coöperaties aanwezig en actief. LECO energie heeft het initiatief genomen met andere coöperaties te gaan samenwerken om te komen tot een professionele organisatie en aanpak.

Samen Sterk. Besturen van LECO en EC De Toekomst uit Steggerda hebben de intentie daartoe al uitgesproken.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2013

Milieubeleid

Geen opgave

Twitter @lecoenergie

Onze partners