LevenNaHetLeven

Adres

Postbus 36
4100 AA Culemborg

Telefoon 0655182365

Website http://www.levennahetleven.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

LevenNaHetLeven distribueert in Nederland een 100% composteerbare urn deie speciaal ontwikkeld is om met de creamtie-as als voedingsbodem, een boom of een struik te laten groeien als natuurlijke herinnering.

Op deze manier wordt de ecologische voetafdruk van een mens na zijn of haar dood gecompenseerd door de CO2 opname door de herinneringsboom of -struik.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2015

Milieubeleid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
De Bios Urn™ is composteerbaar. Dat betekent dat binnen een jaar de Bios Urn volledig is afgebroken als hij begraven is. Er is lijm, noch kleurstoffen gebruikt in de vervaardiging van de Bios Urn™, die bestaat uit een mengsel van kokosvezels, cellulose en verdichte turf. De Bios Urn™ is het enige product dat BiosUrna verkoopt. Daarmee is al een behoorlijke 'groene kant'aan het ondernemen gemaakt.

Dat is echter niet genoeg. We noemen nog twee aspecten die benadrukken dat wij MVO hoog in ons vaandel hebben staan:

Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal van de omdozen waarmee de verkooppunten de Bios Urn™ is precies op maart gemaakt zodat er geen extra vulmateriaal bij hoeft. Daarnaast zijn de dozen gemaakt van gerecycled karton wat stukken minder belastend is voor het milieu dan karton uit nieuwe grondstoffen.

Logistiek
De logistiek wordt verzorgd door jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt. die afstand is er vanwege het hebben van een aandoening in het autistisch spectrum. Hierin werken wij samen met WerkWent, een bedrijf gespecialiseerd in het begeleiden van deze jongeren.

Stichting Ambulancewens
BiosUrna steunt het goede werk van Stichting Ambulancewerk. Deze stichting maakt het mogelijk dat niet meer mobiele, terminaal zieke mensen hun laatste levenswens kunnen vervullen. Met ruim 200 medisch geschoolde vrijwilligers en speciale ambulances vervullen zij deze wensen. Voor elke 10 verkochte Bios Urnen doneert BiosUrna 5 euro aan deze stichting.

Meer weten over deze stichting?

Klik op het logo om naar de website te gaan.

stichting Ambulancewens

Onze partners