LimeGreen Holding bv

Adres

Koningslinde 7
7131 MP Lichtenvoorde

Telefoon +31 (0) 541 217 900

Website https://golimegreen.com

Locatie

Bedrijfsprofiel

Over de hele wereld worden kunstgrassystemen gemaakt van verschillende grondstoffen, zoals de vezels, backing en coating. Het resultaat? Hoge energie-impact bij de productie en moeilijkheden bij de recyclage in een niet-gereguleerde markt. De formule van LimeGreen is anders. Ons ONE-DNA kunstgras bestaat uit slechts 1 grondstof.

Het resultaat is een lagere CO2-voetafdruk bij de productie en maximale recycleerbaarheid wanneer het gras als ‘end of life’ wordt beschouwd. Deze unieke formule zorgt er ook voor dat ons ONE-DNA- kunstgras gemaakt kan worden van gerecyclede materialen, waardoor onze ecologische voetafdruk nog kleiner wordt.

Onze circulaire aanpak zorgt ervoor dat de gebruikte materialen gemakkelijk kunnen worden behouden en hergebruikt in hun oorspronkelijke hoogwaardige staat. Dit minimaliseert de behoefte aan nieuwe grondstoffen aan het einde van hun levensduur en vermindert de hoeveelheid afval.

Keer op keer…

Branche
Industrie
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2020

Milieubeleid

LimeGreen ONE-DNA™ kunstgras is het eerste circulaire kunstgras ter wereld. Dat betekent dat ons kunstgras na productie en gebruik volledig gerecycled kan worden. Zonder waardeverlies en mét de zuiverheid van de oorspronkelijk grondstof. Ons kunstgras wordt dus verwerkt tot nieuwe, hoogwaardige PE-producten, zoals bijvoorbeeld nieuw kunstgras. Deze circulaire oplossing is mogelijk door de unieke samenstelling van ons kunstgras!

Tastbare groene resultaten bereiken we ook door onze samenwerking met non-profitorganisatie Justdiggit: ‘De Aarde afkoelen door Afrika te helpen vergroenen’. Zo compenseren we onze nog resterende CO2-uitstoot met natuurlijke aanplant. Onze duurzaamheidsdoelstellingen hebben een positief effect op 8 van de 17 SDG’s van de Verenigde Naties.

Onze partners