LinguaMorfi

Adres

Amsterdamsestraatweg 14
3604 AA Maarssen

Telefoon 06-45867479

Website http://www.linguamorfi.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Tekst- en vertaalbureau LinguaMorfí.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2016

Milieubeleid

LinguaMorfí is een vertaalbureau dat gelooft, dat iedereen en ieder bedrijf een verantwoordelijkheid heeft om bij te dragen aan een gezonder en duurzamer leefklimaat.

Als ZZP-er zijn sommige zaken makkelijker te realiseren, maar vanuit het duurzaamheidsperspectief zijn wel enkele toevoegingen gedaan aan het (bedrijfs)leven.

LinguaMorfí heeft het milieubeleid opgedeeld in drie onderdelen:
- Inkoop
- Proces en Communicatie
- Afvalstromen

Inkoop:
De inkoop van zakelijke producten gebeurd zoveel mogelijk biologisch en Fair Trade. Hierbij kan gedacht worden aan gerecylced papier, en biologische koffie en thee. Ook aan de aanschaf van tweedehands meubels en andere onderdelen, zo wordt er gewerkt met een tweedehands laptop en een refurbished docking centre.
Er wordt duurzame energie ingekocht. Bij aanschaf wordt gekeken naar verpakkingsmateriaal. Onze visitekaartjes zijn gedrukt op gecertificeerd papier en ook voor onze bedrijfskleding zoeken wij naar duurzame alternatieven.

Proces en Communicatie:
Als tekst- en vertaalbureau gaat nagenoeg alle communicatie digitaal of telefonisch, ook producten worden digitaal geleverd.
Factureren gebeurd bij voorkeur digitaal en wij rekenen een bijdrage voor het factureren op papier, zodoende ontmoedigen wij het onnodig printen.

Afval:
Een van de grootste besparingen waar wij druk mee bezig zijn is afval en vrewerking daarvan. LinguaMorfí scheidt met separate inzameling zowel papier als plastic. Voor de biologische afvalstromen zijn ook verschillende manieren van scheiden, er wordt gebruik gemaakt van:
- de levende mascottes (konijnen) voor froente en fruitafval,
- Bokashi, fermentatie compostering voor afvalstromen ongeschikt om op andere manieren verwerkt te worden.
- een wormenbak voor de verwerking van overig groenafval, waaronder het afval van de konijnen, de vergiste bokashi en een deel van de zakelijke papieren
- en op ons oude koffiedik kweken wij oesterzwammen, met gebruik van de daarvoor bestemde groeikits.

Met de compost die vrijkomt uit de verschillende stromen wordt de tuin netjes onderhouden. Er zijn nog andere toekomstplannen om de cirkels verder te sluiten. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om zelf een kleine kas met koffieplanten en (kruiden)theeplanten aan te leggen om de meest gebruikte grondstoffen op eigen grond, met eigen compost te produceren.

Twitter @linguamorfi

Onze partners