MiniTree

Adres

Veldstraat 56
5991 AE Baarlo

Telefoon 077 201 8748

Website http://www.minitree.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Het idee voor de MiniTree ontkiemde bij één van Nederlandse grootste vruchtboom kwekerijen, Boomkwekerij Henri Fleuren uit Baarlo, waarvan Corine’s man Han eigenaar is. Mieke is de zus van Han. Corine en Han vormen ondertussen alweer de derde generatie eigenaren van het in 1922 opgerichte familiebedrijf, dat met ongeveer 2,5 miljoen vruchtbomen per jaar een van de grootste vruchtboomkwekerij van Nederland is. Het Baarlose bedrijf was al goed voor meer nieuwigheden in haar branche, en de MiniTree is in 2010 de nieuwste oogappel.

Voor de professionele fruitteelt is Boomkwekerij Fleuren altijd bezig met nieuwe innovaties. Een boom die niet meer gesnoeid hoeft te worden, tegen de meeste schimmels tolerant is, ook dat is een toekomst voor de fruittelers. Samen met een veredelaar in Tsjechië is Boomkwekerij Fleuren 20 jaar bezig geweest om de MiniTree te optimaliseren met als doel de professionele fruitteelt van deze boomvorm te voorzien.

Wij vonden die kleine appelbomen ook erg leuk voor de consumentenmarkt. Boomkwekerij Fleuren wil die markt echter niet bedienen omdat het afzetvolume per afnemer te klein is. Toen hebben we besloten om met ons eigen bedrijf die minitrees bij de consument te gaan brengen middels de verkoop via een website.

We hadden het idee om twee avonden in de week appelbomen te verkopen via internet om vervolgens met de verdiende centen samen met onze gezinnen een weekendje weg te gaan. Mooie bijkomstigheid van die twee avonden zou zijn dat we lekker bij konden kletsen.

Dat we online gingen met het verkopen van Minitrees in cadeauverpakking was in november 2010.

Dat we dachten “uhm, die twee avonden zijn eigenlijk te weinig” was binnen 2 maanden! Met dit nieuwe product veroverden we in eerste instantie de harten van Limburg en mochten we in December 2010 al de eerste kerstgeschenken de deur uit doen.

Nu, bijna zes jaar later mogen we met trots melden dat we naast Nederland ook een Belgische en Duitse website hebben.

Branche
Winkels
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2010

Milieubeleid

Geen opgave

Twitter @minitreenl

Onze partners