Moodies BV

Adres

Nieuwe hemweg, 2
1013 BG Amsterdam

Telefoon 0652427505

Website https://moodiesundies.com/nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Moodies is menstruatie ondergoed. Dat is ondergoed wat -zonder gebruik van tampons of maandverband- menstruatie of lichte incontinentie opvangt. Gewoon wassen en weer dragen. Dat scheelt een hele berg afval. Volgens Milieu Centraal wel 60-90 kilo per persoon in een leven. Of circa 250-300 stuks per jaar.

En heel prettig, want het zijn mooie broekjes, die je een hele dag (8-10 uur) kunt dragen zonder door te lekken. Door 3 extra technische lagen in het kruisje (zonder PFAS) blijft het droog aanvoelen, absorbeert het goed en lekt het niet door. En toch is het kruisje maar 2 mm dik. 

We willen met Moodies een merk neerzetten dat het onderwerp menstruatie en incontinentie op een toegankelijke manier bespreekbeer maakt. Op een manier waar mensen zich prettig bij voelen, dat hoeft niet perse shockerend te zijn, maar de feiten mogen zeker op tafel komen.

Maar ook dat er steeds meer mensen lijden onder menstruatie-armoede. Ze hebben geen geld om menstruatie producten te kopen. Dat is een probleem wat de ongelijkheid tussen man en vrouw in de samenleving vergroot, omdat sommige meisjes en vrouwen genoodzaakt zij thuis te blijven van school of werk.

Teslotte zijn ook veel meisjes en vrouwen die een extreem zware menstruatie hebben en daardoor school of werk moeten missen. Hoe gaan we hier als samenleving mee om? Is menstruatie verlof, wat in Spanje is ingevoerd, een goed idee of niet. We maken dit graag bespreekbaar.

Branche
Winkels
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2021

Milieubeleid

Broekjes zijn gemaakt van bamboe, dat scheelt veel water omdat bamboe harder groeit dan katoen. En de stof is het kruisje is Oekotex gecertificeerd.

Onze partners