More Than Gifts

Adres

Populierenlaan 80-82
1911 BM Uitgeest

Telefoon 0800-5236266

Website http://www.morethangifts.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

De naam More Than Gifts zegt waarin we uniek zijn: het leveren van verantwoorde geschenken met een verhaal! Sinds 2005 is More Than Gifts (voorheen De Kerstpakkettenman) actief op de markt. More Than Gifts groeit snel, maar stabiel. Kleine tot zeer grote klanten hebben ons in de afgelopen jaren gevonden. Onze geschenken zijn fair trade, milievriendelijk, of hebben een sociaal karakter. Toch is elk thema te leveren.

Oprichter Ron Hof wordt ondersteund door een jong en fris team. De missie van More Than Gifts is verankerd in de organisatie: medewerkers van bedrijven blij maken met een uniek eindejaargeschenk. Creativiteit en passie voor unieke cadeaus maakt More Than Gifts sterk. Persoonlijke aandacht staat centraal bij de relatie met onze klanten. Zo zorgen we ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Zorgeloos en volgens afspraak.

Productontwikkeling

Met veel succes zijn diverse producten ontwikkeld en op de kerstpakketten- en relatiegeschenkenmarkt gebracht. Dit in samenwerking met een groothandel welke al vele jaren actief is in deze branche. More Than Gifts heeft bedacht en ontworpen:

  • Het IJsberenspel. Zie ook www.ijsberenspel.nl
  • Het People, Planet, Profit spel
  • De Ecobox; een luxe bewaarbox
  • 9x4-spel; kwartet maar dan leuker
Branche
Eten en drinken
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2007

Milieubeleid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit bij ons in de genen. We zijn ervan overtuigd dat we als mensheid zuinig dienen om te springen met de schaarse bronnen die de aarde ons biedt. MVO biedt veel mogelijkheden. Door de grote aandacht en vraag voor duurzame goederen zijn er veel innovatieve en moderne producten te vinden in deze jonge branche.

Bedrijfsvoering
Duurzaam is People, Planet en Profit. More Than Gifts werkt samen met het WNK uit Alkmaar, een sociale werkvoorziening. Het WNK staat voor "People". Het is een re-integratiebedrijf dat erop gericht is zoveel mogelijk mensen weer naar de arbeidsmarkt te brengen. Alle geschenken en kerstpakketten worden ingepakt door mensen van het WNK. Verzending van pakketten gebeurd via Post NL groen en onze websites worden ‘groen gehost". Opvulmateriaal in onze pakketten is biologisch afbreekbaar.

Assortiment
More Than Gifts wil meer leveren dan alleen een geschenk. Bij ieder product zit wel een bijzonder verhaal. Juist in het assortiment valt de meeste winst te boeken op het gebied van duurzaamheid. Maar wat is dan een duurzaam assortiment? Deze vraag is niet makkelijk te beantwoorden. Niet altijd is exact te achterhalen waar en hoe een product is gemaakt, wat de keerzijden zijn van een gebruikt materiaal etc. Gelukkig zijn er steeds meer leveranciers / fabrikanten die op een transparante manier inzicht geven in de duurzaamheid van een product. Op basis van deze informatie beoordelen wij het product. 100% duurzaamheid bestaat in onze optiek niet, maar we trachten wel steeds een stap verder in deze richting te zetten.

Goede doelen
More Than Gifts werkt samen met goede doelen organisatie Pifworld. Bij Pifworld gaat 100% van het gedoneerde geld direct naar het project. Zo zijn mede dankzij More Than Gifts de projecten "Rescue girls by car" en "Onderwijs voor 1354 kinderen" gerealiseerd. Pifworld maakt doneren interactief. Elk project kan gevolgd worden via foto"s, filmpjes en nieuwsberichten; wel zo transparant. "Pifworld bundles forces for a better world".

Wie zegt dat duurzaam 'geitenwollensokken' is?

Twitter @morethangifts_

Onze partners