Moyee Coffee

Adres

Delflandlaan 4
1062 EB Amsterdam

Telefoon +3120 737 22 95

Website http://www.moyeecoffee.com

Locatie

Bedrijfsprofiel

Moyee Coffee

Moyee Coffee zorgt voor een eerlijke verdeling in de koffieketen. Dit doen wij door de koffiebonen lokaal in Ethiopië te branden en verpakken. Op deze manier blijft 300% meer geld achter in het land van herkomst en is er op termijn geen ontwikkelingshulp meer nodig. Dit noemen wij FairChain, een soort Fairtrade 2.0. Wij zorgen voor meer opbrengsten voor de boeren, duurzame handel, lokaal ondernemerschap én de beste kwaliteit koffie.

De FairChain

Op dit moment verdwijnt 98% van de toegevoegde waarde van jouw kopje koffie in de zakken van een handjevol multinationals, die wij ‘big coffee’ noemen. Met FairChain willen we die toegevoegde waarden niet exporteren en wegtrekken uit de producerende landen, maar juist delen met de lokale economieën. In plaats van ongebrande groene bonen te exporteren – en daarmee dus ook de toegevoegde waarde – gaat FairChain de bonen lokaal branden. FairChain is een 50/50 onderneming met lokale ondernemers. Zij bezitten de helft, en wij ook. Een eerlijke relatie tussen producenten en consumenten. Deze eenvoudige verschuiving in de koffieketen verbetert het leven van miljoenen mensen op een radicale en positieve manier. Jij wint omdat je de beste kwaliteit koffie krijgt, voor een normale prijs, en zij winnen omdat ze een veel groter deel van de taart krijgen.

Maar dat is toch eigenlijk gewoon Fairtrade? Nee. Fairtrade koffie is een respectabel idee. Een goede stap in de eerste richting. Het verzekert lokale boeren van een minimumprijs in ruil voor het groeien en exporteren van ongebrande koffiebonen naar koffiedrinkende landen. Het dringt armoede terug, maar op zeer bescheiden schaal. In de wereldwijde koffiebonenexportmarkt die €80.000.000.000 per jaar waard is, genereert Fairtrade slechts €17,5 miljoen extra voor lokale boeren. Dat is gemiddeld €0,00022 per euro geëxporteerde koffie.

Onze koffie

Voor het geval je ‘t vergeet: FairChain is niet alleen een sociale revolutie, maar ook een revolutie die over kwaliteit gaat – de koffie die uit deze keten voortkomt is freaking awesome. Een aantal serieuze koffiezwaargewichten hebben ons geholpen om ons doel te bereiken: het maken van kwalitatieve, biologische, super eerlijke koffie voor elke dag.

Moyee maakt gebruik van twee super kwaliteit koffiebonen. De Limu en de Jimma. Om aan te geven hoe goed de koffiebonen zijn, ze horen bij de top 1% van álle koffiebonen op de wereld.

De Limu is de primadonna onder de koffiebonen, de prinsessenboon van Ethiopië! Ze groeien alleen op een hoogte van 1800 meter. Dus verwennen we ze, zoals je elke oude prinses zou verwennen; we behandelen ze alsof ze van koninklijke bloede zijn en jagen ze vooral niet op. Jij profiteert daarvan, omdat zij de reden zijn waarom onze koffie zo radically good is.

Waarom meedoen met de koffie revolutie die Moyee in gang heeft gezet?

  1. Een concrete, effectieve bijdrage aan maatschappelijk verantwoord ondernemen
  2. Niet alleen praten over MVO, maar met elkaar in actie komen.
  3. Heerlijke hand geplukte specialty coffee kwaliteit uit het Beletta Forest in Ethiopië.
  4. Een kans om aan klanten te laten zien dat je actief met duurzaamheid bezig bent.
  5. Vrijblijvende, flexibele afname. Geen vaste contracten.
  6. Moyee denkt actief mee over de aanschaf van een passende koffiemachine.
  7. Een samenwerking bij bedrijfsevenementen of uitjes, personeelsaanbiedingen of cadeaupakketten.
  8. De beste koffie die je ooit gedronken hebt.
  9. Moyee is koffie met een echte impact op de koffieketen en de wereld!
Branche
Eten en drinken
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2011

Milieubeleid

Geen opgave

Twitter @moyeecoffee

Onze partners