N P Group

Adres

De Flammert 1002
5854 NA Nieuw-Bergen

Telefoon 0485 348550

Website http://np-recycling.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

N+P Group verzorgt alternatieve brandstoffen die kolen vervangen. De brandstoffen, RDF, SRF en Subcoal, worden van niet-recyclebaar afval gemaakt. Dit afval is afkomstig uit de commerciële en industriële branche. De gebruikers van de alternatieve brandstoffen zijn cement-, kalk- en energieproducenten. Daarnaast maakt N+P Group de recycling van industriële reststoffen, zoals steenwol en papierslib, mogelijk.

Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1992

Milieubeleid

Alternatieve brandstoffen vervangen bruin- en steenkool en daar heeft het milieu baad bij. De vervuilende mijnen die nodig zijn om de fossiele brandstoffen te winnen worden voor de energie-, kalk- en cementindustrie overbodig. Daarbij krijgt niet-recyclebaar afval via deze weg een nieuwe bestemming. Het eindigt niet meer op lucht- en bodemverontreinigingende stortplaatsen.

Uit onderzoek van onderzoeks- en adviesbureau CE Delft blijkt dat elke ton reststoffen die het Subcoalproces ingaat 828 kilo CO2 voorkomt. Deze 828 kilo zou anders extra uitgestoten worden door afvalverbrandingsinstallaties. Een high performance verbrandingsinstallatie stoot 545 kilo CO2 meer uit dan het volledige Subcoalproces.

Twitter @np_recycling

Onze partners