Natural Spices

Adres

Rendementsweg 3 B
3641 SK Mijdrecht

Website https://www.naturalspices.eu/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Natural Spices is de one stop shop v.w.b. kruiden (mixen), specerijen, sauzen, marinades, en andere kook benodigdheden voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

Wij geloven dat je smaakmakers (kruidenmixen, dressings, marinades en sauzen) kunt produceren met goed geselecteerde grondstoffen, zonder toevoeging van kunstmatige smaak-, kleur- en geurstoffen.

Natural Spices is een familiebedrijf dat al ruim 85 jaar de kruiden en specerijen specialist van Europa is die topkwaliteit ingrediënten betaalbaar maakt voor een groot publiek.

Een groot deel van onze producten zijn glutenvrij, zoutvrij of vrij van glutaminaat (MSG) te leveren. Wij staan voor cleanlabel. Dit is jargon voor een ingrediëntenlijst zonder vreemde chemisch klinkende substanties.

Uiteraard vindt je vertrouwde bekende specerijen zoals kurkuma, kaneel, en kruiden zoals peterselie, oregano en basilicum in ons assortiment. Maar ook minder bekende, exotische varianten. Bekijk het gehele assortiment op de website en ontdek wat er zoal is, er zal letterlijk en figuurlijk een wereld voor je opengaan.

Geen zin om individuele kruiden en specerijen te mixen en matchen? Ga dan voor een kruidenmix. Van Thaise kruiden tot Mexicaanse kruiden, alle prominente wereldkeukens zijn vertegenwoordigd. Maar ook voor bepaalde types vlees kun je kruidenmengsels vinden op maat, bijv. vis-a-vis voor… juist ja, vis. En porky’s rub voor varkensvleesgerechten zoals gebakken varkenshaas bijvoorbeeld.

Maar ook citroenzuur, e300 ascorbinezuur kun je aanschaffen bij Natural Spices. Wees niet bang voor deze ‘e-nummers’. De afgelopen decennia hebben e-nummers een nogal slechte reputatie gekregen. Maar niet alle e-nummers zijn slecht. Sommige zijn broodnodig. De stoffen e-300 en e-330 zijn feitelijk simpelweg vitamine C poeder en citroenzuur. Deze bevatten geen smaak-, geur- of kleurstoffen. Ascorbinezuur (e300) verlengt de houdbaarheid van voedingsmiddelen. En e-330 is een smaakversterker. Maar kan tevens dienen om voedingswaren te verstevigen en bruining te voorkomen. Het zijn multi-functionele handige middelen om in huis te hebben. Zo hebben we vernomen dat sommige klanten e330 inzetten als ontkalker, om het zwembad schoon te maken of om de pH-waarde van het drinkwater voor vogels naar beneden te brengen

Al met al stelt Natural Spices thuiskoks, zelfs die met twee linkerhanden, in staat om in een handomdraai smakelijke gerechten op tafel te toveren. Normaliter saaie, vlakke gerechten zoals een bloemkoolschotel til je eenvoudig naar een hoger platform met een snufje hier en daar.

Klanten van Natural Spices zijn vaak ook uitermate in hun nopjes met de verpakkingen. Dit zijn duurzame verpakkingen die een lust zijn voor het oog, en je keuken verfraaien.

Zakelijk

Voor chefs en andere food entrepreneurs is het goed om te weten dat Natural Spices, FSSC 22000, RiskPlaza Audit+ en SKAL gecertificeerd is.

Natural Spices is meer dan een kruiden groothandel. We ondersteunen onze zakelijke klanten op vrijwel alle mogelijke vlakken. Heb je vragen over declaraties? Allergenen? Gebruik? Of receptuur? Wij bieden je de juiste ondersteuning. Beschouw ons als je partner. Wij helpen je gedurende het hele traject; van idee tot eindproduct. Zelfs de verpakking kunnen we voor je ontwerpen én produceren.

Het assortiment van Natural Spices is uitgebreid en standaard op voorraad en de productiecapaciteit is groot. Hierdoor kan Natural Spices snel leveren, en kun je op ons rekenen om je voorraad te allen tijde op peil te houden.

Spice it. Eat it. Love it.

Branche
Eten en drinken
Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1935

Milieubeleid

Onze biologische kruiden en specerijen kopen we dichtbij de oorsprong in. Duurzaam geproduceerd voor mens én milieu.

Wij gebruiken geen pesticiden of andere chemische middelen. Tel hier nog eens de aandacht van de teler - voor plant en grond - boven op. Zo zorgen wij ervoor dat de kruiden en specerijen zich zo natuurlijk mogelijk kunnen ontwikkelen. Nog smaakvoller. Nog gezonder. Nog lekkerder. Dat proef je!

Skal-certificatie: al onze biologische kruiden en specerijen zijn Skal gecertificeerd. Dit betekent dat de onafhankelijke stichting Skal toezicht houdt op de biologische keten en controleert of de productie voldoet aan de biologische EU-verordening.

Ook de verpakkingen zijn ontwerpen met oog voor duurzaamheid. Deze worden namelijk vervaardigd van gerecycled karton en kurk. Natural Spices streeft er bovendien naar zo klein mogelijke verpakkingen in te zetten, die zo min mogelijk ruimte in beslag nemen tijdens transport.

De vraag hoe wij nog duurzamer, eerlijker en natuurlijker kunnen opereren is speerpunt binnen ons bedrijf. Elke dag! We onderzoeken nieuwe mogelijkheden om groener te produceren. We zetten ons in voor eerlijke arbeidskansen, leefbaar inkomen en veilige werkomstandigheden voor de telers van onze kruiden en specerijen. En we stellen kritische vragen aan onze leveranciers. Ook zijn wij aan gesloten bij de Koninklijke Nederlandse Specerijenvereniging en de ESA, de European Spice Association om dit, industrie breed, te controleren en waarborgen.

Onze partners