NatuurlijkBUITEN

Adres

Toldijk 11
7065 AL Sinderen

Telefoon 0315-236794

Website http://www.natuurlijkbuiten.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Graag laten wij u meegenieten van onze prachtige plek op Sinderen. U kunt tijdens openingstijden vrij wandelen door onze natuurtuinen, speciaal ingericht voor vogels, vlinders, bijen en andere dieren.

Op het terras aan het water bij onze theeschenkerij kunt u in alle rust nagenieten met een (h)eerlijk potje thee of kop koffie en een streekeigen of huisgebakken lekkernij. U kunt ook op een mooi plekje in de tuin genieten van de rijk gevulde picknickmand of actief eropuit met de gevulde knapzak voor een wandeling door het prachtige coulisselandschap. Wilt u langer verblijven in de Achterhoek? Dan is er plaats voor uw camper op ons erf of overnacht in onze Bed & Breakfast, u zult er slapen als een roos...

Wij verzorgen uitgebreide high tea's en u kunt kiezen uit verschillende zomer en winter arrangementen. Daarnaast organiseren boeiende natuurworkshops, cursussen, en rondleidingen door onze tuin. Neem rustig de tijd om onze website te bezoeken. Wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort bij een van onze activiteiten.

Wees welkom, uw gastvrouw en gastheer Anna Kemp en Aart Stans kijken naar u uit!

Branche
Eten en drinken
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2008

Milieubeleid

Theeschenkerij NatuurlijkBUITEN is een bijzonder leuk adresje tijdens uw fietstocht door het prachtige coulisselandschap van de Achterhoek.

Wij bieden onze gasten een omgeving waar de beleving van een glas geurende biologische en fair-trade thee de basis is voor een ontspannend moment. Maar ook voor een romige cappuccino of een vers kopje koffie kunt u in onze theeschenkerij terecht of bij mooi weer op het terras aan het water- en u kunt er weer kilometers lang 'tegenaan'.

Bij een potje thee of kop koffie heeft u keuze uit verschillende roombotercakes uit eigen keuken, waarin we - afhankelijk van het seizoen – biologische vruchten uit eigen tuin verwerken.
Daarnaast verzorgen wij lunches met huisgemaakte biologische en vegetarische soep, heerlijke en rijk belegde Achterhoekse speltbroodjes met streekeigen boeren- of kruidenkaas.

NatuurlijkBUITEN: natuur en milieu bewust ondernemen

In de boerderij van NatuurlijkBUITEN is het ’s zomers koel en ‘s winters warm doordat wij de muren hebben geïsoleerd met Isovlas, dit is een 100% natuurlijk bouwisolatie gemaakt van vlas.

Een groot aantal muren zijn afgewerkt met leem. Dit is niet brandbaar. Bijzonder is de dampdoorlatendheid waardoor vocht en warmte gereguleerd wordt. Leem blijft koel in de zomer en warm in de winter. Bovendien is het antistatisch en biedt bescherming tegen straling.

 • Zonneboilers en zonnepanelen
  Op het dak liggen 4 zonneboilers en 26 zonnepanelen voor het gebruik van warm water en om elektriciteit op te wekken.
 • Zuinig met water
  De toiletten van de theeschenkerij en B&B worden gespoeld met opgevangen regenwater.
 • Stof
  Wij maken schoon met een centraal stofzuigsysteem waardoor alle ruimten zo goed als stofvrij zijn. Huisdieren zijn niet welkom.
 • Eten en drinken
  In de theeschenkerij serveren wij biologische en Fair Trade thee. Onze lunches zijn gemaakt van streekeigen- en biologische producten, zo ook het speltbrood. Een oude Achterhoekse graansoort waar brood van gebakken wordt.

Trots

Wij zijn trots dat wij in 2012 het ECEAT-logo hebben gekregen voor onze B&B. De bij ECEAT-Nederland aangesloten accommodaties zetten zich in voor een beter milieu, bescherming van cultuur en natuur.  

Milieukeurmerken

Twitter @NatuurlijkB

Onze partners