Nederlands Openluchtmuseum

Adres

Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem

Telefoon 026-3576111

Website https://www.openluchtmuseum.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis van ons alledaagse leven. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. We nemen je mee op reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Je komt er ogen en oren tekort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze jou met hun verhalen en zijn ze benieuwd naar dat van jou.

In de interactieve Canonpresentatie bij de entree bekijk en ervaar je zelf de 'grote gebeurtenissen' van onze geschiedenis. Je kruipt er in de huid van een tot slaaf gemaakte, ervaart hoe zwaar het werk toen was of bestuurt jouw eigen schip. In de filmzaal leer je in korte tijd meer over jouw eigen (regionale) geschiedenis. Het bezoeken waard dus!

Bezoek je het museum met je kinderen? Ze kunnen 'aan het werk' op het Kindererf, of spelen op het mooie Zaanse plein. Wordt het een portie poffertjes, stevige huisgemaakte soep of toch die verse krentenbol van de bakker? En hoe reizen we vandaag? Pak de historische tram of wandel zelf door de tijd.

Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1912

Milieubeleid

Het Nederlands Openluchtmuseum is aangesloten bij Green Key.

Dit is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de toerisme- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kun je zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het Green Key certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen zijn doorgevoerd, hoe hoger het milieuvriendelijke niveau. Wij zijn trots op de gouden gradatie van de Green Key. Het Nederlands Openluchtmuseum is al sinds 2010 in het bezit van dit internationale keurmerk.

Milieukeurmerken

Twitter Openluchtmuseum

Onze partners