NIVO NOORD Zwolle

Adres

Baileystraat 4Y
8013 RV Zwolle

Telefoon 058 - 284 95 15

Website https://www.nivogroep.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

NIVO NOORD is opgericht in 1992 en heeft zich in haar bestaan ontwikkeld van een schoonmaakbedrijf tot een vraaggestuurde facilitaire dienstverlener van een zeer breed pakket aan diensten. Dagelijks worden meer dan 1000 medewerkers aangestuurd. Onze klanten (ruim 750) bevinden zich door heel Nederland. NIVO NOORD heeft naast de hoofdvestiging in Leeuwarden regiokantoren in de steden Groningen en Zwolle. Voor landelijke contracten hebben wij een samenwerkingsverband.

Waarmee onderscheiden wij ons?
Heel simpel: een moderne en vooral duurzame kijk op facilitaire zaken van vandaag de dag. Geen ingewikkelde verhalen maar een transparante, platte organisatie met als motto: waarmaken wat afgesproken is! NIVO NOORD heeft het beste voor met haar mensen en haalt daarom ook het beste uit hen naar boven. Dat doen we samen. Onze mensen maken 'NIVO'. 

Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1992

Milieubeleid

NIVO NOORD heeft besloten om MVO te verankeren in het bedrijf. Erover praten kan immers iedereen, maar maatschappelijk verantwoord ondernemen is een werkwoord. NIVO NOORD past als een van de eerste organisaties binnen de schoonmaak-branche bij de uitvoering van zijn MVO-beleid de richtlijnen van NEN-ISO 26000 toe. Dit is een nieuwe internationale richtlijn voor MVO.

ISO 26000
ISO 26000 heeft als doel het bedrijfsleven en andere organisaties te ondersteunen bij het geven van invulling aan MVO. Deze richtlijn beschrijft op welke (sociale) kernonderwerpen organisaties verantwoordelijkheden hebben. ISO 26000 moet het begrip sociale verantwoordelijkheid wereldwijd uniformeren en zal een algemeen geldige karakterisering bieden.

Zelfverklaring NEN 26000
NIVO NOORD heeft een zelfverklaring opgesteld (conform de NPR 9026). Daarnaast heeft NIVO NOORD een plan van aanpak (MVO) geschreven. MVO speelt door ons hele bedrijf en daarom willen we het ook terugzien. Focus is om elk jaar uit de actiepunten enkele speerpunten te kiezen waar NIVO NOORD op focust. Dat zijn realistische doelen voor het (midden)kader met een vertaling naar korte en bondige acties voor de werkvloer. NIVO NOORD is een van de eerste bedrijven in de schoonmaakbranche die deze Zelfverklaring NEN 26000 voor MVO plaatste op het NEN publicatie platform ISO 26000.

Speerpunten van NIVO NOORD 2012 - 2013

  • Social Return (50 werkplekken voor langdurig werklozen)
  • Energiezuinig wagenpark (toevoeging electrische auto's)
  • Nieuwbouw duurzaam hoofdkantoor, A-label, zie berekening door GreenCalc
  • Dosering van middelen

Twitter @NIVONOORD

Onze partners