N+P Group

Adres

Siebengewaldseweg 24, Bergen, Nederland
5854 PC Bergen

Telefoon 0485 348550

Website http://www.npgroup.com

Locatie

Bedrijfsprofiel

Al 30 jaar is onze belangrijkste focus om afval om te zetten in waardevolle nieuwe brand- en grondstoffen, die niet alleen helpen om de CO₂-uitstoot van enkele van 's werelds grootste industrieën te verminderen, maar ook een bijdrage leveren aan de wereldwijde uitdaging van het verwerken van niet-recyclebaar afval.

Werknemers

meer dan 250

Oprichtingsjaar

1992

Milieubeleid

Alternatieve brandstoffen vervangen bruin- en steenkool en daar heeft het milieu baat bij. De vervuilende mijnen die nodig zijn om fossiele brandstoffen te winnen worden voor de energie-, kalk- en cementindustrie overbodig. Daarbij krijgt niet-recyclebaar afval via deze weg een nieuwe bestemming. Het eindigt niet meer op lucht- en bodemverontreinigingende stortplaatsen.

Uit onderzoek van onderzoeks- en adviesbureau CE Delft blijkt dat elke ton reststoffen die het Subcoal-proces ingaat 828 kilo CO2 voorkomt. Deze 828 kilo zou anders extra uitgestoten worden door afvalverbrandingsinstallaties. Een high performance verbrandingsinstallatie stoot 545 kilo CO2 meer uit dan het volledige Subcoalproces.

Twitter @np_recycling

Onze partners