ODJ Vastgoed - Olaf de Jong

Adres

Postbus 211
5600 AE Eindhoven

Website https://www.odjvastgoed.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Olaf de Jong is al meer dan vijftien jaar lang actief als ondernemer en investeerder in vastgoed, onder meer met zijn in 2008 opgerichte ODJ Vastgoed. De Jong beschikt over een diverse portefeuille van (vakantie)woningen in Nederland, Duitsland en Spanje. Hij brengt dan ook het grootste deel van zijn tijd in het buitenland door, hoofdzakelijk in Duitsland.

De ouders van Olaf de Jong wakkerden zijn ondernemingsdrang al vroeg aan. Zij hadden namelijk een bakkerij en runden later een camping nabij Moerdijk, onder Dordrecht. De Jong groeide daarentegen op in het Limburgse Meijel, bij de grens met Noord-Brabant. Zijn ouders verhuisden naar en bouwden in dit recreatiegebied verschillende recreatieparken op, waarbij zij ook van hun zoon verwachtten dat hij al op jonge leeftijd zijn steentje bijdroeg. Hij hielp daarom mee in de verschillende ondernemingen van zijn ouders en leerde door te zetten en hard te werken. Zodra De Jong oud genoeg was, mocht hij bovendien met zijn vader mee op zakenreis en trokken ze naar verschillende Europese beurzen om producten te verkopen. Deze producten werden veelal geproduceerd door de ondernemingen van zijn ouders.

Het ondernemerschap zat Olaf de Jong dan ook in het bloed en het is geenszins verwonderlijk dat hij voor een studie commerciële economie koos. Hij liep tijdens het derde jaar van zijn studie stage bij onze oosterburen. Deze stage en zijn eerdere buitenlandervaringen smaakten naar meer en De Jong besloot aansluitend een master International Business te volgen aan de Universiteit van Maastricht.

Het laatste jaar van zijn masterstudie bracht Olaf de Jong door in Madrid, alvorens hij in 1997 zijn intrede deed bij Outdoor Life Products BV, een bedrijf van zijn vader. Binnen het bedrijf waren de destijds in ontwikkeling zijnde ISO 9000 bedrijfsprotocollen zijn voornaamste aandachtsgebied.

Vanaf 2000 maakte Olaf de Jong onderdeel uit van het managementteam van verschillende bedrijven in de vastgoedbranche waar zijn ouders eigenaar van waren. Dat was echter niet zijn eerste kennismaking met de vastgoedbranche. Al in zijn studententijd investeerde hij in vastgoedobjecten.

Nadat zijn vader overleed, nam Olaf de Jong de functie van zijn vader over in diens onderneming en werd hij directeur. In deze functie bleef hij tot 2013 aan. Tegenwoordig heeft hij geen actieve rol meer in het dagelijks bestuur, al is hij nog betrokken als aandeelhouder. Zijn focus ligt tegenwoordig vooral op zijn eigen ondernemingen, waarmee hij actief is op de vastgoedmarkt in binnen- en buitenland.

Werknemers

1 tot 25

Milieubeleid

Geen opgave

Onze partners