Old to Gold

Adres

Hamsweg 1
7596 MV Rossum

Telefoon 06-81092382

Website http://www.oldtogold.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Een eerlijke en schone wereld, waarin textielafval niet langer bestaat, dat is waar Old to Gold aan wil bijdragen. Hoe? Door geliefde kledingstukken te verwerken als voering in een tas die is gemaakt van hergebruikt leer. 

Oude materialen niet zien als afval, maar juist hergebruiken als nieuwe grondstof voor een bijzonder product. Dat is de kracht die schuilgaat achter het unieke concept van Old to Gold.

Geen leren huiden nieuw uit de looierij, waarvoor liters water en chemicaliën worden verspild. Geen nieuwe voeringstoffen die worden geproduceerd in landen waar fatsoenlijke arbeidsomstandigheden gemakkelijk worden omzeild. Bij Old to Gold draait alles om geleefde, gebruikte en geliefde materialen. Leer afkomstig van oude meubelen bijvoorbeeld. Die al een heel leven achter zich hebben, maar ook zeker nog te gaan hebben. Van dat leer wordt een unieke tas gemaakt, die vervolgens wordt gevoerd met jou eigen, speciale kledingstuk. Eentje met bijzondere herinneringen en vol liefde. 

Ook het restmateriaal dat na het produceren van een tas overblijft wordt niet weggegooid, maar hergebruikt in een serie unieke producten, waarvan de oplage altijd wisselt en het verhaal de boventoon voert. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de clutches. Ieder exemplaar is exclusief, tijdloos en uniek en op het label is te lezen waar de gebruikte materialen oorspronkelijk vandaan komen. 

Branche
Winkels
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2017

Milieubeleid

Geleefd. Gebruikt. Geliefd. De basisregel voor een geschikte materiaalselectie. 

Het leer waarmee gewerkt wordt is altijd afkomstig van overblijfselen, snijresten of afvalstukken. Er is één simpele regel: het leer wordt pas gebruikt, wanneer het door een andere partij wordt gezien als afval. Zo kan het leer afkomstig zijn uit uitsluitend Nederlandse looierijen waar het als afgekeurde proefsamples de fabriek verlaten of het is afkomstig van oude meubelen of auto's. 

Het materiaal dat wordt gebruikt voor de voering is altijd afkomstig van oude, maar bijzondere kledingstukken die je als klant zelf aan kunt leveren, zoals je trouwjurk, babykleertjes of gewoon je lievelingstrui. 

Naast het feit dat iedere tas volledig wordt gemaakt van hergebruikte materialen, wordt de tas ook geproduceerd in een maatschappelijk verantwoorde omgeving. Alles wordt in het atelier aan de Hamsweg 1 ontworpen en ontwikkeld. Er wordt samengewerkt met stagiaires en afstudeerders om hen een werkplek en leerervaring te bieden. 

Resten materiaal dat Old to Gold zelf niet kan hergebruiken wordt doorverkocht, weggegeven of gescheiden bij het afval.

Onze partners