Oneplanetcrowd

Adres

Mauritskade 64
1092 AD Amsterdam

Telefoon 020 568 20 70

Website http://www.oneplanetcrowd.com

Locatie

Bedrijfsprofiel

Oneplanetcrowd is het grootste platform voor duurzame financiering van Nederland. We brengen innovatieve ondernemers en toekomstgerichte investeerders samen om de transitie naar een duurzame economie te versnellen. Ondernemers en energieprojecten die een duurzame of maatschappelijk positieve bijdrage leveren, kunnen via het platform financiering ophalen bij de crowd. Toekomstgerichte beleggers kunnen direct investeren in innovatieve bedrijven en projecten. Zij maken 'dubbel rendement': financieel én maatschappelijk.

Oneplanetcrowd biedt (her)financiering van € 200.000 tot € 10+ miljoen en een betrokken groep ambassadeurs die zorgen voor publiciteit en marketingwaarde. Sinds 2012 heeft Oneplanetcrowd bijna 300 ondernemers en energieprojecten gefinancierd voor € 100 miljoen met een crowd van 45.000 investeerders. 

Oneplanetcrowd is een initiatief van StartGreen Capital. Als één van de grootste impactfondsmanagers van Nederland heeft StartGreen al meer dan 300 duurzame ondernemers en energieprojecten gefinancierd.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2012

Milieubeleid

Oneplanetcrowd richt zich op ondernemingen die een duurzame en/of maatschappelijke impact realiseren. Om financiering op te halen via Oneplanetcrowd, moet een bedrijf bijdragen aan één of meer van de VN's Sustainable Development Goals. 

Oneplanetcrowd is sinds 2016 B Corp gecertificeerd.

Onze partners