OptiVolt

Adres

Rotterdamseweg 400 F
2629 HH Delft

Telefoon 085-2737433

Website http://www.optivolt.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

OptiVolt is met meer dan 500 klanten en duizenden geïnstalleerde systemen dè specialist op het gebied van energiebesparing door installatie van energiebesparende systemen en het optimaliseren van bestaande installaties bij grootverbruikers in energie. Daarnaast is OptiVolt een betrouwbare partner voor energiebesparingsadvies, zoals energie audits, (tussen) bemetering en energiemanagmentsystemen. OptiVolt verbetert de elektrotechnische infrastructuur van uw organisatie. Zo zijn bijvoorbeeld blindstroomboetes verleden tijd. OptiVolt verbetert de werking van uw oudere en nieuwe cv-installaties en zorgt voor een veel hoger rendement. Gegarandeerd minder gasverbruik met hetzelfde comfort.

Door profielanalyses van uw verbruik wordt energieverspilling zichtbaar en direct door ons aangepakt.

Onze energiebesparingen zijn gegarandeerd en liggen tussen de 8-40% van het totale energieverbruik. OptiVolt behaalt deze besparingen door via een vast stappenplan te inventariseren waar besparingsmogelijkheden liggen om deze vervolgens ook uit te voeren.

Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1997

Milieubeleid

OptiVolt is een gerenommeerd en dynamisch bedrijf gevestigd in Delft dat snel groeit en diverse vacaturesheeft open staan. OptiVolt is innovatief en altijd op zoek naar duurzame oplossingen met een zo kort mogelijke terugverdientijd.

OptiVolt heeft zich gespecialiseerd in het verlagen van de energiekosten en het reduceren van schadelijke broeikasgassen. Door een geavanceerd stappenplan wordt energieverspilling tegen gegaan. Sinds 2009 verbetert OptiVolt de interne Power Quality van bestaande elektrische infrastructuren bij grootverbruikers van elektriciteit. Power Quality is de mate van kwaliteit van deze interne elektrische infrastructuren. Naast flinke besparingen op elektriciteit realiseert OptiVolt ook grote besparingen op gasverbuik door het gebruik van de innovatieve vloeistof OptiFlow®.

OptiVolt houdt zich bezig met de ontwikkeling, fabricage, levering en installatie van betrouwbare energiebesparende systemen. Door installatie van energiebesparende systemen voor verbetering van de Power Quality wordt er een vermogens -, en energiereductie (kW/kWh) gerealiseerd. De reductie is aantoonbaar en gegarandeerd terwijl de investering binnen economisch verantwoorde terugverdientijden blijft.

OptiVolt is een echte specialist op het gebied van verbetering van de Power Quality. Dit doen wij door het toepassen van decentrale blindstroomcompensatie, filteren van harmonische stromen, opheffen van asymmetrische belasting en spanningsoptimalisatie. OptiVolt maakt daarbij uitsluitend gebruik van bestaande elektrotechnische principes.

OptiFlow® is inmiddels bij vele klanten van OptiVolt geïnstalleerd en is een bijzonder innovatief en succesvol product dat bijdraagt aan een beter milieu. Besparingen op het gasverbruik tot 40% zijn na de uitrol van een project direct zichtbaar in ons energiemanagementsysteem ‘OurSens’.

Het gebruik van faseveranderingsmateriaal (Phase Change Materials) is de toekomst. Dure, energieverspillende koelinstallaties worden overbodig en OptiVolt heeft zich gespecialiseerd in deze materie. Nilvis® (betekent: geen energie) zorgt voor een natuurlijke koeling en verwarming zonder hoge rekeningen voor energieverbruik.

Monitoring en bemetering is een belangrijk aspect van energiebesparing. OptiVolt adviseert en plaatst tussenmeters om de metingen vervolgens te laten zien in ons geavanceerde energiemanagementsysteem. Een demo hiervan kunt u vinden op onze homepagina onder het kopje ‘Inloggen Monitoring’. Meten is weten en analyse van verbruiksdata leidt tot een stappenplan om verspilling tegen te gaan.

In samenwerking met verschillende ingenieurs en engineers worden de regelinstallaties met alle parametersettings in bestaande gebouwen zo efficiënt mogelijk afgesteld. Door het efficiënt inregelen van de installaties en hierbij vooral te letten op de interactie tussen de installaties wordt het energieverbruik verder gereduceerd.

OptiVolt voert energiebesparingsonderzoeken uit: energie-audits of energie-efficiencyplannen worden opgesteld. OptiVolt krijgt steeds meer verzoeken van ondernemingen die advies nodig hebben om tegemoet te komen aan de eisen van omgevingsdiensten. Bedrijven en instellingen zijn verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd korter dan 5 jaar. Het gaat om gebouwen met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m3 gas. In het Activiteitenbesluit, art. 2.15 is dit na te lezen.

Voor grote organisaties (meer dan € 50 miljoen omzet of meer dan 250 FTE) worden tevens verplicht gesteld tot het laten uitvoeren van een energie-audit volgens de NEN-EN 16247. Dit is bepaald in artikel 8 van het het EU Energy Efficiency Directive (EED).

In het energieakkoord zijn afspraken gemaakt voor intensivering van het toezicht en de handhaving van dit besluit. Het kabinet stuurt hiervoor per 1 juni 2016 twintig extra energie-inspecteurs op pad.

OptiVolt zet haar technische expertise in om haar klanten te helpen zowel financiële als duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en ziet daarin een win-win situatie voor klant en milieu. Een zo hoog mogelijke energiebesparing gecombineerd met een economisch verantwoorde terugverdientijd staan hierin centraal. OptiVolt is een echte specialist, die organisaties verder helpt om energieverspilling tegen te gaan.

Naast veiligheidsaspecten en financiële voordelen, draagt het installeren van de energiebesparende systemen en het zo efficiënt mogelijk instellen van regelinstallaties bij tot maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en vermindering van de uitstoot van schadelijke broeikasgassen zoals CO₂.

Onze partners