Organic B&B

Organic B&B

Adres

Baetenburg 64
1852 TS Heiloo

Telefoon 0616142002

Locatie

Bedrijfsprofiel

Deze Biologisch vegetarische Bed and Breakfast zit in een Nul op de Meter woning uit de jaren '70.  Het ontbijt is zoveel mogelijk biodynamisch en lokaal. De mooie oude stad Alkmaar is binnen een half uur met de fiets te bereiken. Ook het strand en de duinen zijn binnen een half uurtje fietsen weg. Er zijn verschillende kloosters in de buurt en veel historie.

Ik heb mijn garage (18m2)  omgebouwd tot klein twee kamer appartement (Tiny House) met rolstoel toegankelijk douche en toilet. Het is geheel onafhankelijk en voorzien van alles wat nodig is om te wonen.

De blauwe kamer binnen is voorzien van twee losse matrassen van 70 x 200 cm en heeft een wasbak, tafel en stoel en kastruimte. Graag kort douchen voor het milieu en koffie wordt niet geschonken, want dat heeft een zeer hoge milieu impact.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2004

Milieubeleid

Er worden zo min mogelijk verpakkingen gebruikt en het meeste is tweede hands gekocht. De verf op de muren is gemalen op verfmolen de Kat uit de Zaanse Schans. Er zijn fietsen beschikbaar tegen een kleine vergoeding en de eigenaar bezit geen auto. Het is een Nul op de Meter woning en de woning produceert meer electriciteit dan de woning over een jaar verbruikt. Dus energie positief. Er zijn Triple Solar PVT panelen die in Nederland geproduceerd worden. Ook zijn er aandelen in de lokale windturbine die ook genoeg opwekt om de woning van electriciteit te voorzien. Verder wordt de winst weer in duurzame projecten gestopt om zo bij te dragen aan een wereld met meer biodiversiteit.

Milieukeurmerken

Onze partners