PaperWise

Adres

Beekstraat 54
6001 GJ Weert

Telefoon 0492 849 575

Website https://paperwise.eu/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Duurzaam papier en karton van landbouwafval voor kantoor, drukwerk en verpakkingen. De natuur kent geen afval, dat is onze inspiratie. We sluiten de kringloop door landbouwafval een tweede leven te geven in de vorm van milieuvriendelijk en sociaal verantwoord papier en karton. Wij helpen jou verduurzamen met milieuvriendelijk drukwerk, duurzame verpakkingen en eco verantwoorde kantoorbenodigdheden. PaperWise draagt bij aan het vergroten van het maatschappelijke bewustzijn van medewerkers, het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen en een positief bedrijfsimago. De milieu impact van PaperWise ligt 47% lager dan van papier van bomen en 29% lager dan recycled papier.

Het papier en karton van PaperWise voldoet aan de EN 13432 norm en biedt daarmee een milieuvriendelijk alternatief voor moeilijk afbreekbare materialen, zoals plastic. Zo worden er verpakkingsmaterialen, bekers en wegwerpverpakkingen van gemaakt, die een veel kleinere belasting voor het milieu vormen. Ook zijn er veel verschillende varianten kopieer- en printpapier van landbouwafval. Speciaal voor drukkerijen wordt PaperWise papier van landbouwafval gemaakt die het mogelijk maken om voortaan op een milieuvriendelijke manier te drukken.

PaperWise introduceert ongebleekt CO2 neutraal duurzaam kopieer en printpapier gemaakt van plantresten; stengels en bladeren die overblijven van de landbouw. Daarmee is PaperWise kopieerpapier 100% boomvrij. Het voordeel van onze papierinnovatie is de extreem lage milieu-impact en maximale bijdrage aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Werknemers

1 tot 25

Milieubeleid

Vermindering papiergebruik

De papierindustrie heeft zich de laatste 15 jaar sterk toegelegd op het ontlasten van het milieu. Door eco-efficiënt te gaan werken zijn enorme (milieu)besparingen gerealiseerd op het gebied van energie, water, chemie, emissies en afval. PaperWise gaat een stap verder door te kiezen voor landbouwafval als grondstof voor milieuvriendelijke verpakkingen, drukwerk, en kantoorbenodigdheden.

Waar wordt PaperWise gemaakt?

PaperWise wordt in fabrieken in Azië en Zuid-Amerika gemaakt die volledig gespecialiseerd zijn in het verwerken van landbouwafval als grondstof tot hoogwaardig papier en karton. De fabrieken staan midden in het gebied waar de landbouwgewassen verbouwd worden, zo voorkomen we onnodige transportkilometers. De papierfabrieken zijn van grote betekenis voor de lokale communities aldaar. Er wordt geïnvesteerd in scholing, infrastructuur en gezondheidszorg en het fabricageproces is gericht op veiligheid, zero waste en behoud van ecologie.

Het transport vindt plaats met containerschepen met een A- of B-energielabel. Uit milieuonderzoek blijkt dat 1000 kilometer zeetransport een gelijke milieubelasting heeft als 51 kilometer vrachtwagentransport, indien de belading papier of karton betreft. PaperWise blijft scherp de milieubelasting van transport monitoren en waar mogelijk verder verlagen.

PaperWise papier en karton wordt volledig CO2 neutraal vervaardigd.

Visie

Bijdragen aan een betere wereld. Door het leidende merk te zijn op het gebied van milieuvriendelijk en sociaal verantwoord papier en karton uit landbouwafval. Waarbij de Sustainable Development Goals richting geven aan ons bedrijf. We stoppen pas zodra kinderen op school leren dat papier en karton van landbouwafval wordt gemaakt!

Verwezenlijking

PaperWise zet zich in om het aandeel landbouwafval als grondstof voor papier en karton zo hoog mogelijk te krijgen. Dit doen we samen met producenten, keurmerkinstanties, politiek, milieuorganisaties, klanten en iedereen die wil bijdragen aan een betere, duurzame wereld.

Onze partners