PEX Real Estate - Joshua Camera

Adres

Stadionweg 220/2
1077 TE Amsterdam

Website https://www.pexrealestate.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

PEX Real Estate is een vastgoedonderneming die onder leiding staat van Joshua Camera. Hij ontwikkelt en beheert met PEX woningen, winkels en bedrijfsruimten in onder meer Groningen, Assen en in Amsterdam, waar PEX Real Estate ook is gevestigd. Camera richtte PEX in 2017 op, nadat hij in de tien voorgaande jaren op persoonlijke titel al een omvangrijke vastgoedportefeuille had opgebouwd. Met PEX bouwt hij sindsdien voor de hogere prijsklassen van zowel de koop-, als de huurmarkt.

PEX Real Estate is gespecialiseerd in groene binnenstedelijke nieuwbouw. Daarbij is het bereid met zijn hoge eisen aan duurzaamheid in de eigen rendementen te snijden. Vergroening van de woningvoorraad in stadscentra is immers complexer en vaak kostbaarder dan het geval is bij vergelijkbare projecten buiten de stad, terwijl het rendement gelijk of zelfs minder is. Dat nemen PEX en Joshua Camera echter voor lief.

Dat doen zij deels uit idealistische overwegingen, om een bijdrage te leveren aan de bredere verduurzamingsopgave, maar ook uit praktische beweegredenen. Het gebruiken en toepassen van duurzame materialen en technieken betekent namelijk dat de hoge kwaliteit op de lange termijn behouden blijft en er minder onderhoud nodig is. Dat is een bewuste keuze voor de lange termijn, in plaats van de korte termijn.  

PEX’ en Camera’s focus op een hoog, duurzaam kwaliteitsniveau enerzijds en op de positionering op binnenstedelijke A-locaties anderzijds, maakt dan ook een bijzondere combinatie. Waar de vraag naar woningen op deze plekken namelijk gegarandeerd is, zetten PEX Real Estate en Joshua Camera op eigen initiatief een extra stap. Uiteindelijk zijn de huurders en kopers de winnaars van dit besluitvormingsproces. Zij weten zich verzekerd van optimaal woongenot.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2017

Milieubeleid

Geen opgave

Onze partners