Pure Jute

Adres

Sint Lambertusstraat 92
5266 AH Cromvoirt

Telefoon 0628584339

Website http://purejute.com

Locatie

Bedrijfsprofiel

Familiebedrijf
Pure Jute is opgericht in 2011 door Désirée Rasenberg en samen met haar vier dochters runt ze het familiebedrijf. Désirée wilde twee dingen: een betere toekomst voor mensen in ontwikkelingslanden én een schonere aarde. Daarom besloot ze beide werelden met elkaar te verbinden: 2getherforNature.

Producten van gecertificeerde jute, juco & biologisch katoen: het perfecte alternatief voor plastic. Ontwikkel nu samen met ons jouw product op maat en geef jouw shop, event of campagne een natuurlijke en frisse uitstraling. Pure Jute is importeur en groothandel voor bedrijven, instellingen en de overheid.

Heb je interesse in een kleine oplage? Neem ook dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Producten
In de Pure Jute-Shop tref je diverse toepassingen aan zoals shoppers, conferencebags, promobags, cadeauverpakkingen, maar ook growbags, plantcovers, jute touw, band en industriële jute, zoals agrotextiel en geotextiel.

Zelf een goed idee? Ons design team staat voor je klaar en kan je ondersteunen met jouw visual branding.

You design it, we make it!

Certificering

Onze Indiase partner beschikt over alle belangrijke certificaten en labels, waarmee Pure Jute kan waarborgen dat haar geleverde producten eerlijk, echt en duurzaam zijn in de gehele keten.

fairtrade
Fairtrade/FLO is het keurmerk voor fair trade (eerlijke handel). Producten met dit keurmerk zijn geproduceerd en verhandeld onder eerlijke voorwaarden. De arbeidsnormen zijn gebaseerd op de conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie ILO. Verder zijn er regels voor een kostendekkende minimumprijs, een toeslag op de wereldmarktprijs, voorfinanciering op de contracten, langdurige relaties en spelregels voor milieubeleid.

ecocertorganic_textile
Ecocert + Gots is een biologische certificering / keurmerk die zowel de productie als verwerking van de katoen controleert.

green_america
Green America's Green Business Network ™ is een gespecialiseerd Amerikaans bedrijvennetwerk met betrekking tot duurzaamheid.

sa_8000
SA 8000 is een social accountability standard. Met behulp van SA8000 kunnen de sociale omstandigheden binnen de onderneming of in de keten beheerst worden en kan de onderneming concreet invulling geven aan de 'people' invalshoek van Maatschappelijk Verantwoord ondernemen. SA8000 is een universele standaard voor alle bedrijven in alle landen en is gebaseerd op conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie ILO; de universele verklaring van de rechten van de mens; de VN conventie voor de rechten van kinderen. De SA8000 standaard bevat voorschriften met betrekking tot:

- Kinderarbeid

- Gedwongen arbeid

- Veiligheid en gezondheid

iso_9001
ISO 9001 is specificeert eisen voor een kwaliteitsmanagement systeem wanneer een organisatie moet aantonen dat zij in staat is om op consistente wijze producten te leveren die voldoen aan de eisen van de klant en van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Verder stelt zij zich ten doel om de klanttevredenheid te verhogen door het systeem doeltreffend toe te passen, met inbegrip van processen voor continue verbetering van het systeem.

icix
ICiX is een internationaal netwerk van bedrijven. Dit netwerk faciliteert de onmiddellijke uitwisseling van gevalideerde informatie tussen handelspartners met betrekking tot risicomanagement binnen dezelfde supply chain (integraal ketenbeheer).

sedex
Sedex is een ledenorganisatie voor bedrijven, die streven naar permanente verbetering van de ethische prestaties van hun supply chains (integraal ketenbeheer).

climatecare
Climate care is een systeem dat de uitstoot van CO2 helpt te verminderen. Dit doet men door de bedrijven te scannen op CO2uitstoot, advies te geven hoe men de CO2uitstoot kan reduceren en eventueel kan compenseren en/of de mogelijkheid aan te bieden om in carbon credits te handelen.

ISO 1400:2004
ISO 1400:2004 is certificering voor milieumanagementsystemen. De ISO 14001-norm is niet alleen een middel om te voldoen aan milieuwet- en regelgeving. Het is een management tool die helpt de milieudoelstellingen voor de organisatie te realiseren, het laat zien dat het bedrijf actief op zoek is naar verbeteringen op het gebied van milieu in het bedrijfsproces.

OHSAS 18001:2007 
OHSAS 18001:2007 certificaat laat zien dat het bedrijf actief op zoek is naar verbeteringen op het gebied van arbeidsveiligheid. Het biedt de medewerkers, maar ook klanten, omwonenden, de overheid en overige betrokkenen, een extra waarborg dat het bedrijf gestructureerd omgaat met arbeidsbeveiliging binnen de organisatie. Ook is er aandacht voor de eisen uit de wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsveiligheid.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2011

Milieubeleid

Innovatie en social business
Pure Jute streeft naar duurzaamheid op alle fronten en in de gehele keten. De jute, juco en biologische katoen die geïmporteerd wordt is eerlijk ingekocht, klimaat neutraal geproduceerd en officieel gecertificeerd. Bovendien is jute biologisch afbreekbaar en composteerbaar. 

De jute plant is een jaarlijks terugkerende natuurlijke energiebron met een hoge biomassaproductie, groeit snel en in overvloed met een hoge opname van CO2.
De CO2 footprint is zeer laag: dit wil zeggen dat de jute plant de lucht zuivert door opname van grote hoeveelheden CO2, het doet het broeikaseffect dus sterk afnemen. Een hectare jute planten consumeert ongeveer 15 ton CO2 vanuit de atmosfeer en levert tijdens het 100 dagen groeiseizoen ongeveer 11 ton zuurstof op! Studies laten zien dat de graad van CO2 opname door jute planten vele malen hoger is dan door bomen. (Inagaki, 2000)

De water footprint is laag. In de moesson zaait men jute om het enorme vele regenwater te laten opnemen door de juteplant. De ecologische footprint is laag: de wortels van de jute plant spelen een vitale rol m.b.t. de vruchtbaarheid van de bodem in de vorm van micronutriënten en helpen bodemerosie voorkomen. Jute zorgt als "tussen oogst" voor een natuurlijke barrière tegen pest en ander ziekteverwekkers van de rijst- en aardappeloogsten. Gebruik van pesticiden is dus niet nodig!
Jute is biologisch totaal afbreekbaar en 100% composteerbaar zonder het milieu schade toe te brengen.

Tevens is jute Cradle to Cradle. Dat wil zeggen hergebruik van de jute is mogelijk zonder kwaliteitsverlies van de jute. De kringloop is dan compleet.... en afval is voedsel.

Milieukeurmerken

Twitter @PureJute

Onze partners