Puro Fairtrade Coffee Assen

Adres

Vlaskamp 2
9461 VB Gieten

Telefoon 0592 - 26 59 20

Website http://www.purocoffee.com

Locatie

Bedrijfsprofiel

De (h)eerlijke koffie van Puro Fairtrade
Puro koffie draagt het Max Havelaar-keurmerk. Max Havelaar stelt alles in het werk om in derdewereldlanden de arbeids- en levensomstandigheden te helpen verbeteren. Het keurmerk is een waterdichte garantie voor betere handelsvoorwaarden.

Saving the Rainforest
Voor elke verkochte kilo Puro koffie wordt een financiële bijdrage afgestaan om regenwoud aan te kopen en duurzaam te beschermen. Zo heeft Puro in samenwerking met het World Land Trust van Sir David Attenborough in het Amazone regenwoud al vele hectaren regenwoud aangekocht.

Vereniging Natuurmonumenten
In Nederland heeft Puro een samenwerking met Vereniging Natuurmonumenten. Hierdoor kan ook de natuur in onze directe omgeving beschermd worden. Voor nu en voor later.

Terwijl u geniet van uw kop koffie draagt Puro bij aan de bescherming van tropisch regenwoud en de natuur in Nederland. Dat zorgt ervoor dat elk kopje koffie eens zo goed smaakt!

Puro Fairtrade Coffee is een concept van Miko Koffie Nederland

Branche
Eten en drinken
Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1801

Milieubeleid

Wat doen wij als bedrijf aan duurzaam ondernemen?

Verwarming
Met de warmte die vrijkomt uit onze koffiebranderij verwarmen we de productieruimtes, magazijnen en kantoren in Turnhout. Dat bespaart minstens 20.000 liter stookolie per jaar.

Rookgassen
De rookgassen die tijdens het branden van de koffiebonen vrijkomen, worden gezuiverd door een gesloten ‘waterzuiveringssytsteem’, de biowasser, waarin speciale bacteriën 95% van de geur en partikels verwijderen. Eerste biowasser van Europa! Koffievliesjes Tijdens het branden van de ruwe koffiebonen, komt het vliesje rondom de boon los. Die koffievliesjes worden door landbouwers gebruikt voor organische bemesting.

Global Routing System
Dankzij een uitgekiend routesysteem nemen onze bezorgers de meest efficiënte weg om de bestellingen bij onze klanten te bezorgen en leggen ze zo weinig mogelijk kilometers af. Met de belservice voorkomen we dat klanten te laat bestellen en er extra ritten ingepland moeten worden. Verpakkingen We proberen de hoeveelheid verpakkingsmateriaal om onze producten te bewaren en te transporteren tot een minimum te herleiden. Bovendien gebruiken we ook metalboxen en kartonnen dozen uit het hoogst mogelijke % gerecycleerd materiaal.

Papier
Uiteraard gebruiken we waar mogelijk gerecycleerd papier. Het afval van de kantoren en productieruimtes wordt gesorteerd.

Groene energie
De gebouwen van de Miko Groep draaien volledig op groene stroom. Partner van MVO Nederland Miko Koffie is actief lid van MVO Nederland

Zonne-energie
Op het dak van het distributiecentrum in Turnhout zijn zonnepanelen geplaatst, goed voor een oppervlakte van 9.000 m².

Milieukeurmerken

Twitter @purokoffie

Onze partners