PuurKurk

Adres

Kuiper 5
5521 DG Eersel

Telefoon 0497516900

Website http://www.puurkurk.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

PuurKurk anno 2012
PuurKurk is een bedrijf opgericht in november 2012 en verkoopt uitsluitend producten gemaakt van kurk.
Wij bieden met kurk een groen natuurproduct met unieke eigenschappen zowel qua looks als comfort. Van huis uit “kurk” met de paplepel ingegoten te hebben gekregen en altijd opzoek geweest naar nieuwe ideeën en mogelijkheden met kurk als natuurlijk materiaal is PuurKurk anno 2012 opgericht.

Ons doel?
Kurk te ontdoen van het stoffige imago van de jaren tachtig en iedereen opnieuw kennis te laten maken met het mooie product kurk.

Welke producten heeft PuurKurk?
Ons assortiment bestaat uit schoenen, mode accessoires, lifestyle producten, vloeren, wanden en maken we complete interieurprojecten met kurk.
Deze producten komen grotendeels uit Portugal en eventueel andere landen rondom het middellands zeegebied. In deze gebieden heeft men door de eeuwen heen grote kennis kunnen opbouwen over het verbouwen, oogsten en verwerken van kurk wat resulteert in kurkproducten van een zeer hoge kwaliteit.

Waarom kurk?
Kurk is 100% natuurlijk, milieuvriendelijk en recyclebaar.
Buiten dat kurk ecologisch verantwoord en duurzaam is, is het ook waterafstotend, antistatisch, onderhoudsvriendelijk  en voor vloeren en wanden ook warmte isolerend.
Kurk is eveneens een prima alternatief voor mensen die geen dierlijke producten willen gebruiken.

Mocht je nog niet ecobewust bezig zijn of er het kaartje “geitenwollensokken -gedoe” aan binden, dan wordt het de hoogste tijd voor een ware brainwash…………Laat je verassen en inspireren op het gebied van mode, lifestyle en interieurs door PUURKURK.
En wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van kurk, volg ons dan via Facebook, LinkedIn en Twitter

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2012

Milieubeleid

Onze kurkproducten worden gemaakt van de kurkeik. Deze groeit in Portugal. De schors van de kurkeik wordt er door vakmensen met de hand er van afgehaald, er wordt dus geen boom voor gekapt. Door de boom te ontdoen van zijn schors neemt de boom 2 tot 3 keer meer CO² op dan bij kurkeiken waarbij dit proces niet wordt uitgevoerd. Het productieproces van schors tot product wordt eveneens duurzaam uitgevoerd. Het restafval van de kurk wordt verbrand tot energie. Hierdoor is kurk een zeer groen alternatief!

Twitter @PuurKurk

Onze partners