Ragbag

Adres

Cruquiusweg 56
1019 AH Amsterdam

Telefoon 06-21574702

Website https://www.ragbag.eu/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Ragbag – een statement voor verantwoorde ondernemers

Ragbag maakt al sinds 2005 tassen van gerecyclede materialen met kleinschalige productie partners in India. Ragbag heeft hiermee verschillende prijzen gewonnen, waaronder de European Business Award for the Environment.
Tamil Nadu is een provincie in het zuiden van India, waar veel theeplantages zijn. Door onze partner worden hier producten gemaakt van gerecycled grote theezakken (bigbags). Dit verpakkingsmateriaal wordt gebruikt om thee te transporteren en wordt verzameld bij theefabrieken. Deze grote theezakken worden door een team van circa 20 vrouwen verwerkt tot unieke tassen. De vrouwen hebben hierdoor prettig werk en ze kunnen een eerlijk inkomen verdienen, zodat de kinderen kunnen doorleren. Dit is van groot belang omdat de landbouw in Zuid-India zwaar getroffen is door de klimaatverandering.

Zakelijke tassen met duurzame uitstraling

Alle tassen uit de Tamil Nadu collectie zijn gemaakt gerecyclede theezakken. Het materiaal is sterk en waterbestendig. Elke tas heeft een andere print, afhankelijk van de theeplantage waar de zak vandaan komt.
• De Office Bag is een hippe tas die op twee manieren kan worden gedragen. De tas heeft een verstelbare schouderband en twee draaghengsels. Binnenin de tas zit een speciaal vak voor een laptop.
• De Rugzak is een grote tas met verschillende vakken, waaronder een speciale plek voor een laptop en een vakje voor een Dopper. Je kunt de tas comfortabel op je rug dragen en de banden zijn verstelbaar.
• De Laptop tas een stoere schoudertas. In de tas is een speciale plek voor een laptop. De tas heeft een handig voor vakje. De schouderband is verstelbaar.

Branche
Winkels
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2005

Milieubeleid

Geen opgave

Twitter @SiemHaffmans

Onze partners