Rataplan Design

Adres

Van Noordtkade 48 B
1013 BZ Amsterdam

Telefoon 06-24909003

Website http://www.rataplandesign.com

Locatie

Bedrijfsprofiel

Rataplan Design importeert bamboe woonaccessoires en andere duurzame kadootjes uit Azië waaronder snijplanken, theedozen, dienbladen en borden van bamboe, bijzondere Chinese theëen en kopjes, moderne kussenslopen van Bio katoen en verrassend mooi inpakpapier.

De eigenaresse heeft zelf twee en een half jaar in China gewoond en weet als geen ander waar zij op moet letten als het gaat om een goede betrouwbare fabriek te vinden.

Rataplan Design heeft een webwinkel en staat op verschillende markten: www.rataplandesign.com/service/agenda

Branche
Winkels
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2011

Milieubeleid

Bamboe is van zichzelf een duurzaam materiaal. Bamboe is een gras en groeit binnen 6 jaar volwassen. Omdat bamboe wortelstokken heeft, wordt het bos niet kaal gekapt. De wortels blijven liggen waardoor er geen erosie plaats vindt en zij houden tevens het vocht in de grond vast. De boer houdt in zijn bos nauwkeurig bij welke bamboe stengels geoogst mogen worden. Bovendien zuivert bamboe ook nog eens meer koolstofdioxide dan gewone bomen. Het is een bijzonder veelzijdig materiaal dat gebruikt kan worden als hout maar het kan ook tot stof voor kleding verwerkt worden.

De fabrieken die aan Rataplan Design leveren gebruiken de restanten bamboe om grote ovens op te stoken. Met deze warme lucht worden vele machines aangedreven.Wij checken de werkwijze van de fabrieken nauwkeurig op werkwijze, duurzaamheid en hoe de werknemers behandeld worden.

Milieukeurmerken

Twitter @rataplandesign

Onze partners