Rechtstreex

Adres

Zeemansstraat 3C
3016 CN Rotterdam

Telefoon +31646033242

Website http://www.rechtstreex.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Rechtstreex van de boer!
Niets smaakt zo goed als verse en biologische producten. Hebt u zelf geen moestuin, eigen kippen of de tijd om zelf brood te bakken? Doe mee met Rechtstreex en geniet van erkende streekproducten: kleinschalig en lokaal geproduceerd. Rechtstreeks uit onze omgeving. Bijvoorbeeld mooie groentes van ‘Uit je eigen stad’ en ‘Niet uit blik’, appelsap van Zorgboerderij ‘de Buytenhof’, de lekkerste boerenkaas uit Streefkerk, heerlijk brood van Jordy’s Bakery en kakelverse eieren van pluimveehouder Jan Meijer uit Vreeland.

Waarom?
Omdat het anders kan. We staan voor een transparante keten, rechtstreekse levering en versere producten. Zo van het land bij u op tafel. Doe mee met dit initiatief vanuit onze wijk: (h)eerlijke producten voor een aantrekkelijke prijs.
Voor u en voor de boer. De nieuwe manier van boodschappen doen!

Meedoen?
Samen bestellen via een centraal punt in uw eigen wijk. Ontvang wekelijks de bestellijst, vul in welke producten u wilt, en haal de boodschappen op dichtbij huis. Afhaalmoment op een vast tijdstip op woensdag, donderdag of vrijdag. Zo makkelijk is het!

Branche
Eten en drinken
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2014

Milieubeleid

Met deze vorm van collectief inkopen met bewoners uit de wijk Rechtstreex bij de boer

  • stimuleren we de lokale economie,
  • krijgt de boer een betere prijs voor zijn producten en
  • klanten versere producten dan via de reguliere kanalen

No waste: het inkoopbeleid is strak: als "buren" kopen wij gezamenlijk in, door vooraf opgeven van de bestelling kan er heel precies worden ingekocht waardoor er geen voedsel wordt weggegooid. In het zeldzame geval dat er wel groenten overblijven, die niet houdbaar zijn tot de volgende week, gaan deze naar de schildpadden van mijn buren. Zo komt alles goed terecht en gaat er niets verloren.

Korte distributielijnen door lokaal inkopen: Wij doen zaken met lokale producenten die ecologisch, biologisch produceren en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Door lokaal inkopen beperken we het aantal kilometers voor vervoer, omdat onze distributielijnen kort zijn.

Verpakkingsmateriaal & plastic: afhalers nemen zelf een boodschappentas mee of kopen terplekke een linnen Rechtstreex boodschappentas. Kartonnen verpakkingen van leveranciers gaan mee met de afhalers van Ecomondo die het karton hergebruiken voor het verpakken en verzenden van hun bestellingen.

Milieukeurmerken

Twitter @rechtstreex

Onze partners