Respace

Adres

Mussenstraat 15
1223 PC Hilversum

Telefoon 035 2055 005

Website https://www.respace.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Respace is een innovatief bouwsysteem voor extreem snelle, voordelige en duurzame transformatie van bestaande bedrijfspanden, industrieel erfgoed, fabrieken, hallen en loodsen.

Herbestemmen kost nu veel tijd en is in vergelijking met traditionele methoden zeer kostbaar. Het Respace modulaire box-in-box-systeem gebruikt prefab houtskeletbouw om daar verandering in te brengen. Dit biedt eigenaren, projects ontwikkelaars en architecten daar bovenop flexibiliteit en snelheid bij ontwerp, bouw en realisatie.

  • Gemaakt van hout: het enige materiaal dat CO² opslaat
  • Ruimtes kunnen snel opnieuw worden ingedeeld
  • Circulair op meerdere niveaus: gebruik, systeem en materiaal

Respace is bedoeld voor bestaande gebouwen en met name voor gebouwen met grote open ruimtes. Denk hierbij aan industriële panden met grote hallen of loodsen.

Door slim gebruik te maken van parametrisch ontwerpen en geautomatiseerd productieproces is het geschikt voor de meeste panden. En zo kunnen panden die eerst op de nominatie stonden om gesloopt te worden behouden blijven.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2020

Milieubeleid

Leegstand in vastgoed ontstaat doordat de leegstaande panden niet voldoen aan de wensen voor woon- of werkplekken. De inrichting is niet optimaal en sloop en nieuwbouw lijken daardoor de beste oplossing te zijn. Terwijl herbestemming van bestaand vastgoed een veel goedkoper en sneller alternatief voor sloop of nieuwbouw is.

Transformatie van bestaand vastgoed kan, mits goed uitgevoerd, bijdragen aan een duurzamere leefomgeving. Niet alleen wordt de impact van de sloop bespaard, ook wordt er veel materiaal in een transformatie hergebruikt. 

Tevens zijn er tijdens een transformatie veel mogelijkheden om de impact van het pand tijdens toekomstig gebruik te verminderen. Door duurzame uitgangspunten vroeg in het ontwerpproces mee te nemen kun je een optimale milieuprestatie behalen en blijven kosten van latere aanpassingen bespaard.  

Onze partners