Restaurant Aangenaam

Adres

Kleine houtstraat 105
2011 DK Haarlem

Telefoon 0235317403

Website http://www.aangenaametenendrinken.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Welkom bij Aangenaam.

In dit gezellige restaurant bereiden wij al vanaf 2006 heerlijke gerechten voor een eerlijke prijs. De sfeer is gezellig en ontspannen, de aankleding is kleurrijk en warm, en onze vriendelijke bediening legt u graag in de watten!

Aangenaam is aangenaam in de ruimste zin van het woord; voor u als gast, maar ook voor mens, dier en milieu. Zo kunt u genieten van verse streekproducten, zoals biologische groenten, fruit en vlees. Wij koken op groene stroom en gas en maken schoon met biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel. Het grootste deel van het interieur en servies draagt het Fair Trade keurmerk. Kortom, in alles proberen wij een zo verantwoord mogelijke keuze te maken.

U kunt dagelijks bij ons terecht vanaf 16:00 uur, vrijdag en zaterdag zijn wij vanaf 12:00 open. De keuken sluit om 22:00 uur.

Branche
Eten en drinken
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2006

Milieubeleid

Aangenaam heeft als doel om smakelijke gerechten te bereiden met producten die op een verantwoorde manier zijn verkregen. Dit uit zich in bijna alle producten die wij op de kaart hebben staan, maar ook in alles er om heen.

Onze koffie draagt bijvoorbeeld naast een Eco- keurmerk ook het Max Havelaar keurmerk: "Het Max Havelaar keurmerk is de enige - onafhankelijke - garantie dat producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun producten krijgen. Deze prijs stelt hen in staat te investeren in kwaliteit en zelf te werken aan een betere toekomst." (Bron: www.maxhavelaar.nl)

Wij schenken uitsluitend biologische wijnen, waarvan er drie ook het Max Havelaar keurmerk dragen.

Ons tapbier is Limburgs Land van Gulpener, het paradepaardje van de verantwoordste brouwerij van Nederland. Daarnaast serveren wij u speciaalbieren van brouwerij Jopen, uit Haarlem.

De vis van onze kaart wordt per seizoen uitgezocht via de viswijzer van het WNF. www.goedevis.nl geeft aan welke vis een prima keuze is om te eten.

Dit houdt in dat de vis op milieuvriendelijke wijze wordt gekweekt en de visstand in de gaten wordt gehouden.

Wij serveren u alleen vleesgerechten die worden bereid met biologisch vlees.
Dat betekent dat de dieren vrij hebben rondgelopen en niet zijn behandeld met antibiotica, groeihormonen en biologisch gevoederd worden.

Natuurlijk zijn de groenten, salade, fruit en zoveel mogelijk andere producten biologisch. Alleen de chocolade is niet biologisch, wij gebruiken Fair Trade chocolade van Tony Chocolonely.

Bij verantwoord kiezen van voedingswaren houdt het natuurlijk niet op. De aankleding van het restaurant draagt grotendeels het Fair Trade keurmerk.

Wij gebruiken groene stroom en gas, maken schoon met biologische reinigingsmiddelen en doneren tot slot 5% van de winst aan 3 wisselende goede doelen! Aangenaam is met deze richtlijnen en heerlijke, creatieve en pure producten in een gezellige setting in staat dit alles tegen een eerlijke prijs te serveren.

Milieukeurmerken

Twitter @Aangenaamhlem

Onze partners