Restaurant de Merwelanden

Adres

De Bekramming 13
3313 LM Dordrecht

Telefoon 0184-411131

Website http://www.merwelanden.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Door de ruime groene omgeving en onze centraal gelegen lokatie aan / boven het water met meerdere grote terrassen voor de zonaanbidders, is dit het unieke plekje van Dordrecht en omstreken.
Tevens zijn er in het gebied vele mogelijkheden voor de invulling van uw dag.

Ook zijn wij een officiële trouwlocatie, waar u elkaar het ja-woord kan geven.
Naast ons restaurant is een (gratis toegankelijk) grote speeltuin aanwezig, met verschillende speeltoestellen en een kabelbaan.

Via het restaurant en de terrassen heeft u een direct uitzicht op een grote zwemplas met mooi aangelegde zandstranden.
Wij berekenen geen zaalhuur en er is volop gratis parkeergelegenheid!!!

U kunt bij Restaurant de Merwelanden reserveren voor een heerlijke lunch, gezellig diner, spetterend feest of ongedwongen receptie. Of wat dacht u van een koffietafel, brunch, high tea, verschillende koude- en/of warme buffetten of dessertbuffetten etc. Op de verschillende terrassen en binnen in het restaurant (het gehele jaar) kunt u ook barbecueën. De barbecue wordt begeleid door een kok, die voor u het grill-werk verzorgd.
Het is ook mogelijk om de binnen capaciteit (tegen betaling) te vergroten door middel van het plaatsen van één of meerdere tenten op de terrassen.

Deze tenten worden geplaatst aan het gebouw vast. Tevens kunnen de tenten verwarmd en verlicht worden. (tot 400 personen is mogelijk). Tevens kunnen wij ook uw (grotere) evenementen volledig verzorgen tot 2000 personen, door middel van het plaatsen van grote ingerichte tenten. Dit is op het naastgelegen evenemententerrein. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Wij doen alles om uw dag tot een succes te maken. Restaurant de Merwelanden biedt diverse arrangementen, die eventueel ingevuld kunnen worden aan de hand van uw eigen wensen.

Voor meer informatie of specifieke wensen, kunt u ons altijd bellen of e-mailen.

Branche
Eten en drinken
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

1980

Milieubeleid

Restaurant de Merwelanden heeft op 17 september 2013 de Green Key voor restaurants behaald, niveau goud. Als vierde restaurant van Nederland en als eerste Restaurant van Dordrecht / ZuidHolland. De Green Key, hét keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, is in toenemende mate een symbool waaraan kwaliteitsbedrijven te herkennen zijn: in en buiten Europa hebben steeds meer bedrijven in de horeca-, recreatie- en toerismebranche dit keurmerk. In een restaurant met een Green Key wordt bewust omgegaan met het milieu. Het keurmerk garandeert gasten een comfortabel verblijf met zorg voor de omgeving.

Voor horecaondernemers heeft het voeren van de Green Key vele voordelen. Een ondernemer met een Green Key certificaat vermindert aantoonbaar de druk op het milieu door vermindert verbruik van gas, water en elektra en een reductie van de afval productie. Dit levert ook een vermindering van kosten en levert de ondernemer dus ook financieel voordeel. De Green Key is daarnaast een effectief middel om de milieuprestaties te meten en te communiceren naar de gasten en derden zoals bijvoorbeeld de lokale overheid. Gasten en overheid kunnen vertrouwen op een aantoonbaar verantwoord duurzaamheids- en natuurbeleid van de ondernemer, een extra reden dus om juist voor dit restaurant te kiezen. De systematiek van de Green Key is gebaseerd op een groeimodel en kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe hoger het niveau, hoe meer optionele milieumaatregelen de organisatie heeft ingevoerd. Een restaurant dat in het bezit is van de Green Key heeft meer gedaan dan wet- en regelgeving vereist. Het restaurant heeft diverse milieu-investeringen gedaan om afval, water- en energieverbruik te verminderen. Ook communicatie neemt bij het voeren van de Green Key een belangrijke rol in. Met name de medewerkers maar ook gasten worden actief betrokken bij de maatregelen die milieubelasting verminderen.

De Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (Stichting KMVK) is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Green Key. Deze Stichting, waarin binnen het bestuur onder andere de ANWB, RECRON, KHN sector hotels en HISWA Vereniging vertegenwoordigd zijn, ziet toe op de juiste toepassing en controle van de Green Key.

De Stichting stelt, in samenwerking met de ondernemers en de Foundation for Environmental Education (FEE), de criteria op waaraan moet worden voldaan om voor de Green Key in aanmerking te komen. De Green Key is één van de vijf programma’s van FEE (www.fee-international.org) net als de Blauwe Vlag voor schone stranden en jachthavens, dat ook door de Stichting KMVK wordt uitgevoerd. In Nederland wordt FEE vertegenwoordigd door FEE-Nederland (FEEN). Uiteraard is het de wens van de Stichting KMVK dat alle hospitality in Nederland ernaar streven om voor het keurmerk in aanmerking te komen.

Kijk voor meer informatie op www.greenkey.nl.

Milieukeurmerken

Onze partners