Reverse IT

Adres

Waanderweg 22
7812 HZ Emmen

Telefoon 0591-535190

Website https://reverse-it.net/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Reverse IT is een leverancier van (scanning) hardware, zoals PDA´s, barcode scanners en barcode printers. Het assortiment bevat grote merken als Honeywell, Zebra, Motorola, Panasonic en Datalogic. Reverse IT weet zich te onderscheiden met een breed aanbod van refurbished apparaten. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. De productie van hardware zorgt namelijk voor veel CO2 uitstoot en het is zonde om goed werkende apparatuur weg te doen.

Voor piekmomenten en specifieke projecten is het mogelijk om hardware te leasen of huren, wat een slimme oplossing kan zijn als kopen niet gewenst is.

Naast de levering van hardware biedt Reverse IT diverse diensten. Denk bijvoorbeeld aan mobile device management, waarbij het beheer van devices centraal geregeld wordt. Het bedrijf verzorgt ook de complete implementatie van nieuwe oplossingen, zowel op het gebied van hardware als software. De helpdesk staat daarbij klaar met ondersteuning. Defecte apparatuur wordt door de eigen reparatieservice gerepareerd. Doorgaans liggen de kosten van reparatie fors lager in vergelijking met de aanschaf van nieuwe hardware.

Meer weten over Reverse IT? Bezoek de website of neem contact op!

Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

2008

Milieubeleid

Reverse IT is aangesloten MVO Nederland, het bedrijvennetwerk van duurzame ondernemers. Een belangrijk aspect op het gebied van duurzaamheid bij Reverse IT is de verkoop van refurbished hardware. Werken met refurbished hardware is beter voor het milieu. Bedenk bijvoorbeeld dat bij de productie van een barcode scanner al snel 900 liter water komt kijken. 83% van de CO2 uitstoot die elektronische devices veroorzaken komt vrij bij het productieproces. Reverse IT zet niet alleen in op de verkoop van refurbished PDA's, barcode scanners en labelprinters. Ook levensduurverlenging van hardware met reparaties verzorgt het bedrijf zelf.

Onze partners