RISO BENELUX

Adres

Oosthoutlaan 4
2171 TZ Sassenheim

Telefoon 0252 240730

Website http://www.riso.nl/home.html

Locatie

Bedrijfsprofiel

RISO BENELUX is een dochteronderneming van het Japanse concern RISO KAGAKU Corporation. RISO is opgericht in 1946 en werd al snel marktleider op het gebied van copyprinters. Vandaag de dag is het concern een grote speler op de printermarkt. RISO houdt zich voortdurend bezig met het ontwikkelen, produceren en verkopen van duurzame koude inkjet afdruksystemen. De groep is genoteerd aan de beurs van Tokio en heeft vestigingen over de hele wereld. Omdat we van oorsprong een inktfabrikant zijn, beschikken we over een uitgebreide en diepgaande kennis van onze technologieën. Onze expertise reikt verder dan alleen het fabriceren van printers en copyprinters. We produceren tevens onze eigen verbruiksartikelen. Om onze klanten een perfecte service te bieden, zijn wij in meer dan 150 landen vertegenwoordigd. Op deze manier kunnen we met al onze relaties een goede vertrouwensband opbouwen.

Werknemers

25 tot 250

Milieubeleid

Al sinds de oprichting in 1946 streeft ons bedrijf uit overtuiging naar duurzame ontwikkeling. Onze Research & Development-teams hebben de plicht om echt duurzame producten te ontwikkelen. Zo ontwerpen en produceren we printoplossingen die het milieu daadwerkelijk sparen.

Sinds begin jaren 90 beschikt RISO KAGAKU over een commissie, en later een afdeling, die zich bezighoudt met kwesties die gaan over de bescherming van het milieu.

Bij RISO is duurzame ontwikkeling een belangrijk aandachtspunt. Het is een filosofie, een echte maatschappelijke betrokkenheid die sinds 1992 onze drijfveer is. Al in 1996 hebben wij een afdeling Environmental Protection opgezet. In 1998 publiceerde RISO KAGAKU zijn duurzaamheidshandvest. Ieder jaar publiceren we ook een rapport dat beschrijft waarop de onderneming zich richt als het gaat om duurzame ontwikkeling. In dit document wordt onze duurzaamheidsbenadering uiteengezet, evenals de maatregelen die we iedere dag nemen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Voordat we overgaan tot de productie, zorgen we ervoor dat onze producten zo ontworpen zijn dat ze het milieu sparen. Het aanbieden van een duurzaam assortiment is essentieel voor onze toekomst en die van onze kinderen. Al bij het ontwerpen van onze producten denken we na over de distributie, het gebruik en hergebruik ervan.

Natuurlijke hulpbronnen zijn niet onuitputtelijk, en daarvan zijn wij ons bewust. Wij gebruiken hernieuwbare of recyclebare materialen zodat we bestaande grondstoffen optimaal benutten. Ook gaan we zuinig om met natuurlijke hulpbronnen en maken we onze apparaten zo zuinig mogelijk.

Deze duurzaamheidsprincipes worden door RISO zowel dagelijks als op de lange termijn gehanteerd. Omdat elke handeling telt, maken we ook onze werknemers bewust van deze milieuproblematiek. Wij stellen onze eigen doelen en houden ons aan de geldende internationale en Europese milieurichtlijnen.

Om onze waarden levend te houden en de essentie niet uit het oog te verliezen, beschouwen we niets als vanzelfsprekend en vergeten we niet dat we moeten streven naar verbetering.

Ons ComColor X-Jet-assortiment illustreert dat perfect. Dit apparaat is uitgerust met FORCEJET TM-technologie, een uniek kouddrukproces. Zijn prestaties zijn ongeëvenaard. Omdat onze oplossingen weinig elektriciteit verbruiken, hebben ze ook een beperkte CO2-afdruk. Dankzij vergaande innovaties boeken wij elk jaar vooruitgang op technisch én ecologisch gebied. Vanaf het ontwerp van onze producten tot aan de eindgebruiker passen wij een totaalaanpak toe: ecologisch verantwoorde fabricage, vermindering van de energiekosten, recycling van machines en verbruiksartikelen.

De klimaatveranderingen dwingen ons allemaal om te werken aan de beperking van onze ecologische voetafdruk. Dat is ook waar het om draait op bijvoorbeeld de COP21, de belangrijkste wereldtop over klimaatkwesties (Klimaattop 2015 Parijs). Wij zijn er trots op dat wij daarvan de officiële partner zijn geweest.

Milieukeurmerken

Onze partners