Rolsma Lijnolieverven B.V.

Adres

Josink Kolkweg 19
7545 PR Enschede

Telefoon 053-4804099

Website http://rolsmavakverf.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Rolsma Lijnolieverven B.V. is een ambachtelijk bedrijf waar kwaliteit en duurzaamheid van het verfproduct, mens, dier en natuur voorop staat. Onze natuurlijke verven hebben een authentieke geur en verrijken uw interieur met een aangename uitstraling. Uw woongenot wordt natuurlijker! En u draagt bij aan een betere toekomst.

Rolsma lijnolieverven heeft 40 jaar ervaring in binnen- en buitenland met lijnolieverf. Ons bedrijf maakt zelf de verven op basis van lijnolie. Deze lijnolie komt onder andere uit Canada. Sinds het voorjaar van 2012 is er in Raalte eigen vlas geplant op 3 hectare gemeente grond. Deze vlas zal gebruikt gaan worden binnen onze lijnolieverfmakerij.

Wij verkopen onze producten via onze webshop en een aantal verkooppunten. Wij verzenden al onze producten in binnen- en buitenland. Wij werken met een aantal basiskleuren maar kunnen tevens de kleuren geheel naar uw wens samenstellen.

Daarnaast hebben wij ook een ruim assortiment oliën voor het behandelen van houtwerk en vloeren.

 

Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1972

Milieubeleid

Groene bedrijfsprocessen

Certificaten

Gebr. van der Geest is in het bezit van een VGO-keur. Dit keurmerk borgt de kwaliteit en stabiliteit van een onderhoudsbedrijf en diens producten en diensten. Bovendien garandeert VGO-keur dat de onderneming resultaatgericht vastgoedonderhoud beheerst. Het VGO keur wint steeds meer erkenning als de standaard voor vastgoedonderhoud in Nederland.

Duurzame energie: Zonnepanelen

Ons dak is voorzien van een grote verzameling zonnepanelen. Daarmee wekken we onze eigen energie op. Voor 2011 hadden we ons ten doel gesteld minimaal 6300 kWh energie op te wekken met de panelen. Aan het einde van dat jaar hadden we een somproductie behaald die zelfs hoger was dan geprognosticeerd. In totaal wekten we in 2011 7244 kWh energie op met onze zonnepanelen.

Groen wagenpark

Bij de verduurzaming van onze bedrijfsprocessen hoort een vergroening van ons wagenpark. Dit merkten we in ons vorige MVO verslag al op. We maken intensief gebruik van onze voertuigen, die daardoor een aanzienlijke impact hebben op het milieu door het verbruik van brandstof, de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen. Om die impact te beperken, investeren we in minder milieubelastende auto’s. In dat licht hebben we voor onze UTA medewerkers een hybride auto en een Skoda Greenline aangeschaft. Bovendien willen we investeren in elektrisch vervoer. Daarom oriënteren we ons op de mogelijkheden rondom elektrische auto’s. De keuze daarin is op dit moment echter nog beperkt. Er is tot op heden nog geen goed alternatief op de markt.

Wij hebben onze autodealer gevraagd met ons mee te denken over mogelijkheden om toch vergroening van ons wagenpark mogelijk te maken. Doel is om, zodra een aantrekkelijk alternatief beschikbaar is, de eerste elektrische auto binnen ons bedrijf in te zetten.
Naast het werken aan de vergroening van ons wagenpark stimuleren we onze medewerkers ook om vaker actief te reizen: op de fiets. Daarom kennen we een fietsplan waarmee onze medewerkers profiteren van een voordelige regeling bij de aankoop van een nieuwe fiets.

"Rolsma Natuurverf, ambachtelijk en puur gemaakt met alle goede eigenschappen vanuit het verleden" 

 

Milieukeurmerken

Onze partners