Ruig & Geroest

Adres

Vlinderpad 6
3817 WX Amersfoort

Telefoon 06-50898136

Website http://www.ruigengeroest.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Wij zijn Sebastiaan en Tim. Wij zijn in 2016 Ruig & Geroest begonnen uit oogpunt om ook met ons beroep een steentje bij te dragen aan een duurzaam milieu. De passie voor het werken met onze handen en materialen zoals hout en metaal kwamen wij gezamenlijk tot het idee om verlichting en kleine meubels te gaan fabriceren van oude materialen. Dit wordt tegenwoordig ook wel Upcyclen genoemd. Wij gebruiken voornamelijk metalen en hout in onze producten. Deze voorwerpen zijn vaak in de loop van de tijd gevormd door het doel waarvoor het is gebruikt. Dit maken deze voorwerpen uniek, en onze producten dus ook.

Bent u op zoek naar een uniek industrieel design item voor in uw woning of bedrijf, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben

Branche
Winkels
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2091

Milieubeleid

De gedachtegang van het upcyclen van producten is bij ons voort gekomen uit het streven zo bewust mogelijk om te gaan met het milieu. Helaas zien wij veel producten verdwijnen in de afvalbak terwijl deze nog een heel leven voor zich hebben: deze producten proberen wij een mooi tweede leven te geven.

Voordat we de samenwerking ‘Ruig & Geroest’ zijn begonnen hebben we op onze eigen wijze onze steentjes bijgedragen aan een beter milieu. Denk hierbij aan zelf energie opwekken, minder vlees eten, het kopen van 2e handsproducten op Markplaats, isoleren van het huis, een regenton in de tuin voor de moestuin. Beroepsmatig waren wij op dat niveau nog niet heel actief en waren dan dus ook op zoek naar manieren om onze idealen op dit vlak te vervullen. Per toeval kwam de term upcycling op ons scherm, waarbij wij allebei razend enthousiast werden. De combinatie van het hergebruiken van oude materialen, de passie voor unieke materialen en het werken met onze handen en creativiteit vielen als gegoten in elkaar tot Ruig & Geroest!

Voor onze producten gebruiken wij niet enkel en alleen oude gebruikte materialen. Onderdelen van onze producten die met veiligheid te maken hebben zijn nieuw zodat er geen gevaar kan ontstaan. Denk hierbij aan bouten, moeren, fittingen, schakelaars, stekkers en snoeren. Toch is ons verpakkingsmateriaal ook weer hergebruikt. Zo hebben wij gebruikte dozen en gebruiken we opvulmateriaal van 100% gerecycled papier.

Wij hopen dat wij de doelgroep van mensen kunnen vergroten die bewust om willen gaan met het milieu bij het aanschaffen van nieuwe spullen. Dit doen wij door het vervaardigen van oude materialen tot nieuwe verlichting en meubels. Voordelen van upcycled meubels en verlichting zijn dat geen enkel product hetzelfde is. Hierdoor zul je altijd een one of a kind item verkrijgen. Hiermee dragen wij allemaal op onze eigen manier een steentje bij aan een groenere wereld.

Onze partners