ScanaBouw Houtbouwsystemen B.V.

Adres

Nijverheidsstraat 2
6851 EJ Huissen

Telefoon 026-325 51 60

Website http://www.scanabouw.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Houtbouw uit eigen fabriek

ScanaBouw vervaardigt alles in eigen fabriek in Huissen. Dit gebeurt aan de hand van technische tekeningen die met behulp van moderne computers en geavanceerde software ook allemaal in eigen huis zijn gemaakt.

Werkvoorbereiding en productie vinden dus onder één dak plaats. Dat zorgt voor een goede kwaliteitsbewaking en houdt de communicatielijnen kort. Niet zelden hebben wij dankzij deze werkwijze in kunnen spelen op 'last minute' wensen van klanten.

Het gebouw dat u en onze architect hebben bedacht, wordt door een enthousiast en ervaren team "ouderwetse" vakmensen met veel zorg geproduceerd. Voor een belangrijk deel is dit nog ambachtelijk handwerk.

Het hout waar wij (voornamelijk) mee werken is vuren- en grenenhout uit Scandinavië en Western Red Cedar uit Canada. De bossen waar ons hout vandaan komt worden zo goed beheerd, dat de totale houtvoorraad niet afneemt maar jaarlijks groeit.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

1977

Milieubeleid

Houtbouw is duurzame bouw

Zoals onze naam al aangeeft, vinden de door ons gebruikte houtbouwsystemen hun oorsprong in de Scandinavische landen. Daar zijn ze eeuwenlang onder vaak barre omstandigheden beproefd. Duurzaam bouwen is voor ons dus geen modieus begrip. Duurzaam bouwen vinden we de normaalste zaak van de wereld, we hebben nooit anders gedaan.

Ieder houten huis van ScanaBouw voldoet daarom moeiteloos en ruimschoots aan de nieuwste energie-prestatienormen. Niet alleen omdat hout van nature al een milieuvriendelijk en zeer goed isolerend materiaal is, maar ook vanwege het flexibele karakter.

Dikkere isolatielagen, zonnecollectoren, hoogwaardig geïsoleerd kozijnhout met driedubbele beglazing, energiezuinige verwarmingsinstallaties ... het laat zich allemaal veel makkelijker verwerken en toepassen dan in steen of beton. Net als vloer- en wandverwarming, al dan niet aangestuurd door een warmtepompinstallatie. Het is voor ons dan ook geen enkel probleem om een zogenoemde lage energiewoning, een passiefhuis of nul-energiewoning voor u te realiseren.

Uiteraard is het hout dat wordt gebruikt afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Onze partners