SNEW

Adres

Industrieweg 18
5145 PV Waalwijk

Telefoon 0880247909

Website https://nl.snew.eu/

Locatie

Bedrijfsprofiel

SNEW is gespecialiseerd in het circulair maken van IT en telecomapparatuur en heeft daarmee milieudoelstellingen en sociale innovatie hoog in het vaandel staan. Ons model bestaat uit de procesonderdelen: recollect, reuse, recycle. Wat ons onderscheid, is dat wij de focus nadrukkelijk leggen op hergebruik door de ingenomen apparatuur een tweede leven te geven na volledige cosmetische en technische refurbishment. Apparatuur wordt bij ons pas gerecycled als hergebruik niet meer (economisch) verantwoord is. Zo hebben wij een allesomvattende formule gecreëerd die toe te passen is in ieder bedrijf of organisatie. Door middel van levenscyclusverlenging op end-of-life apparatuur hebben wij in 2019 al meer dan 200.000 herbruikbare producten opnieuw in de markt gezet.

Wij geloven dus in tweede kansen van producten maar ook van mensen. Vanuit deze filosofie geven wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook een tweede kans. Inmiddels hebben we 38 medewerkers in dienst, waarvan 20 met een zogeheten ‘afstand tot de arbeidsmarkt’. SNEW is daarom ook PSO 30+ gecertificeerd. Met de hulp van vijf gecertificeerde job coaches in onze organisatie worden zij begeleid binnen onze processen om te zorgen dat zij weer volledig participeren in de maatschappij. Hierdoor draagt SNEW niet alleen bij aan het oplossen van milieu gerelateerde problemen, maar helpen wij ook om maatschappelijke problemen op te lossen.

Tevens verleend ons bedrijf ook service diensten zoals product life cycle management. Dit om de hardware middels preventief onderhoud  langer te kunnen benutten hetgeen leidt tot een langere levensduur. Het geen dan ook leidt tot kosten besparing.

Branche
Industrie
Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

2013

Milieubeleid

Geen opgave

Twitter @snewtoday

Onze partners