St. Kringloopwinkels Steenwijk e.o.

Adres

Boterweg 5
8334 NS Tuk

Telefoon 0521-513668

Website http://www.kringloopwinkelsteenwijk.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Wat biedt de kringloopwinkel (nog meer)?

Velen zijn bekend met het begrip Kringloopwinkel. Je kunt er 2e handsgoederen van huishoudelijke aard verkrijgen. Wij zijn daar niet anders in, we bieden echter nog véél meer.Vanaf 2014 zijn we bezig ons ‘afval’ naar 5% te brengen. Dit terwijl de norm, landelijk nog op 15% staat. Dat terugbrengen gaat niet zomaar, daartoe halen wij uit elkaar wat er maar uit elkaar te halen valt. En wat blijkt: Vele artikelen kunnen nog in een andere vorm weer gebruikt worden. We worden geconfronteerd met het productieproces van artikelen. Een voorbeeld van wat we tegenkomen bij het uit elkaar halen vaneen bankstel. Wat overblijft is, een stuk stof, skai of leer, metaal, schuim en hout.

De meeste onderdelen proberen we mits bruikbaar weer te verkopen, de stukken stof, het ijzer en het schuim. In het hout(het frame) zitten gemiddeld zo’n duizend nietjes. Het is ondoenlijk om die er uit te halen. We kunnen die alleen aanbieden als brandhout voor een kachelwaar de nietjes in de asla komen.

En textiel, ook daar zijn we bezig van niet meer bruikbaar textiel onderdelen te verwijderen. Dan moet u denken aan knopen, ritsen en naalden in alle soorten en maten. Maar ook applicaties, materialen voor gordijnen, gespen, naaipatronen, lint, elastiek en bolletjes garen.

Kortom: alles wat met handwerken en herstel van textiel te maken heeft. Ook op de bovenverdieping vindt u de boekenafdeling, naast de ‘gewone’ boeken zijn er ook grootletterboeken en vele Engelstalige boeken. U vindt er authentiek vinyl, video’s, cd’s en dvd’s.

Op de benedenverdieping is er ook veel materiaal te vinden die met bouwen en verbouwen te maken hebben. Wastafels, tegels, plavuizen, planken en deuren kunt u daar onder andere vinden, daarnaast een uitgebreid assortiment schroeven, moeren en ander ijzerwaar assorti.

Elektrische en elektronische apparaten

Gelukkig krijgen we nog veel elektrische en elektronische apparaten binnen. Voor zover mogelijk, testen en repareren we deze apparaten. Garantie geldt boven de € 15,- binnen een termijn van 5 werkdagen op deze apparaten. Op deze afdeling zijn ook vele snoeren, kabels en adapters te vinden.

Branche
Winkels
Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1990

Milieubeleid

Geen opgave

Twitter @winkelsteenwijk

Onze partners