Sterk Heiwerken

Adres

Eemweg 106
3755 LD Eemnes

Telefoon 035-5392492

Website https://www.sterk.eu/nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Sterk begon ruim 100 jaar geleden als een klein familiebedrijf. De familie Sterk woonde op een werkschip en runde van daaruit een baggerbedrijf. Aan het einde van de 19e eeuw streek het bedrijf in Friesland neer omdat daar een kanaal aangelegd werd.

Na de jaren ’60 verruilde de familie het werkschip voor een locatie op het vaste land en breidde het bedrijf zijn machinepark en het werkgebied in Nederland uit. Extra personeel werd aangenomen om de kranen te bedienen.

Eind jaren ’90 werd het zusterbedrijf Sterk Midden Nederland opgericht in Eemnes. In september 2019 fuseerden Sterk Heiwerken en Sterk Midden Nederland met behoud van beide vestigingen in Drachten en Eemnes. In 2010 werd HAB Heiwerken overgenomen en na enkele jaren als dochteronderneming te hebben gefungeerd, is HAB In 2016 volledig opgegaan in de Sterk Groep. Ook breidde het bedrijf uit naar het buitenland. Zo heeft het al een aantal jaren een vestiging in Bremerhaven: Sterk Spezialtiefbau.

In 2013 ontving Sterk Heiwerken het bijzondere predicaat “Bij koninklijke beschikking Hofleverancier” Een koninklijke onderscheiding voor bedrijven van tenminste honderd jaar oud, met een onberispelijke reputatie, welke zich onderscheiden door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.

Inmiddels telt Sterk meer dan 100 werknemers met vestigingen in Eemnes, Drachten en Bremerhaven Duitsland.

Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1882

Milieubeleid

Door duurzame technieken toe te passen en te ontwikkelen willen wij invulling geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Bekijk hier ons duurzaamheidsbeleid

Twitter @damwand

Onze partners