Stichting Kunstmin

Adres

Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht

Telefoon 0786397979

Website https://www.kunstmin.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Bij herhaling zeggen artiesten dat zij Schouwburg Kunstmin de mooiste schouwburg van Nederland vinden. Schouwburg Kunstmin is een rijksmonument uit 1889. Het gebouw werd ontworpen door architect Jan Verheul. Het gebouw is geliefd vanwege het neo-barokke interieur dat architect Sybold van Ravesteyn in de jaren dertig van de vorige eeuw toevoegde. Ronde vormen en weelderige versieringen en ornamenten kenmerken zijn stijl. Van Ravesteyn ontwierp ook het halfronde paviljoen aan de zijkant van het gebouw. Daar bevindt zich momenteel het Theatercafé. De schouwburg was een van de locaties voor de televisieserie Annie M.G. over het leven van schrijfster Annie M.G. Schmidt. 

Na een restauratie van twee jaar opende de schouwburg eind 2014 opnieuw haar deuren voor het publiek. Het moderne interieurontwerp van Studio Makkink & Bey en de unieke architectuur van Van Ravesteyn bezorgen bezoekers een eigentijdse beleving van een authentiek en stijlvol theaterpand.

Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1889

Milieubeleid

Kunstmin is op weg naar Green Key certificering

Green Key is het wereldwijd keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. In Nederland mogen in 2021 673 accommodaties het keurmerk voeren. De criteria van Green Key zijn meetbaar en concreet. De bedrijven worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters gecontroleerd.

Kunstmin maakt bewuste keuzes en zoekt een goede balans tussen mens, natuur en resultaat. We zetten voortdurend nieuwe stappen om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid in onze organisatie vorm te geven. We gaan bewust om met de sociale en de milieu aspecten van onze bedrijfsvoering en beperken de eventuele negatieve impact hiervan zoveel mogelijk.

Met Green Key dragen we bij aan de reductie van CO2 uitstoot per bezoeker. Daarnaast werken we met de Green Key ook aan vermindering van afval, maken we gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en gaan we het verspillen van voedsel tegen, om enkele voorbeelden te noemen.

Met een Green Key certificaat draagt Kunstmin bij aan het versterken van het duurzame imago van de theatersector en de verduurzaming van Nederland.

Kunstmin ontvangt het Green Key certificaat voor de eerste keer in 2021.

Onze partners