Strawberries Fabrics

Adres

Stavangerstraat 25
7559 JB Hengelo

Telefoon 0742782008

Website http://www.strawberries-fabrics.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Strawberries Fabrics levert exclusieve, handgemaakte  stoffen. Deze worden met de hand gemaakt door lokale ambachtslieden en vrouwengroepen in verschillende delen van de wereld. 

Het doel van Strawberries Fabrics is om de lokale producenten van een inkomen te voorzien en om bij te dragen tot het in stand houden van de traditionale technieken, zoals het maken van bogolans, indigo, ikats, handgeweven zijde en nakshi kantha borduurwerk.

Strawberries Fabrics heeft een ruime ervaring in het samenwerken met lokale organisaties en producenten in landen zoals Bangladesh, Mali, Afghanistan, Laos, de Filipijnen,Nepal etc.  

Europese ontwerpers, bedrijven en ook particulieren kunnen via Strawberries Fabrics stoffen laten fabriceren naar eigen idee en ontwerp.  Intensieve begeleiding en ondersteuning verzekeren hierbij de hoogste kwaliteit.  

Hoewel de meeste stoffen op bestelling worden gemaakt, zijn sommige stoffen in beperkte mate uit voorraad leverbaar.

Branche
Winkels
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2005

Milieubeleid

Strawberries Fabrics houdt zich aan de principes van ‘Fair Trade’ en ziet erop toe dat alle producenten volwassen zijn, dat zij eerlijk betaald worden en dat zij werken onder geschikte arbeidsomstandigheden.

Het merendeel van de stoffen is met natuurlijke kleurstoffen gekleurd, volgens traditionele procedes die vaak niet zijn gemechaniseerd.

De zijde en katoen worden zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. LCA studies hebben aangetoond dat met name de productie van zijde zeer klimaat vriendelijk is aangezien er veel mulberry bomen worden geplant om de zijderups te kunnen voeden. 

Milieukeurmerken

Twitter @VisserElizabeth

Onze partners